Spitalul Județean primește fonduri pentru tratarea cardiacilor

2346
Spitalul Județean primește fonduri  pentru tratarea cardiacilor - spitaluljudeteanconstanta-1413902033.jpg

Articole de la același autor

17 unități sanitare, printre care și Spitalul Județean Constanța, vor beneficia de fonduri suplimentare pentru tratarea pacienților aflați în stare critică ce suferă din cauza accidentelor vasculare sau a infarctului miocardic.

Astfel, prin Sistemul Național Integrat al Marilor Urgențe, destinat pacientului critic, Ministerul Sănătății a alocat fonduri pentru achiziția de materiale sanitare și consumabile pentru intervenții angio-grafice, angioplastie, stenturi, baloane pentru angioplastie, sonde pentru ecografie intravasculară, dispozitive pentru puncție - biopsie miocardică.

"În prezent, costurile foarte ridicate ale îngrijirii pacienților sunt acoperite doar parțial de Casele de Asigurări de Sănătate. Acesta este motivul pentru care Ministerul Sănătății a pus la punct un pachet de cinci acțiuni prioritare, menite să acopere deficitul de finanțare și să asigure un tratament adecvat al pacientului de-a lungul întregului circuit: pre și intraspital. Printre acestea, se nu-mără și tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de terapie intensivă și pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0904 secunde