Solidaritatea Sanitară solicită normalizarea relațiilor dintre CNAS și spitale

73
Solidaritatea Sanitară solicită normalizarea relațiilor dintre CNAS și spitale - neregulilacasa-1406129679.jpg

Articole de la același autor

De 10 ani, "Solidaritatea Sanitară" se pronunță în mod constant atât împotriva atitudinilor abuzive ale Casei de Asigurări de Sănătate de Sănătate, care afectează în mod radical veniturile unităților sanitare, cât și împotriva atitudinii unora din unitățile sanitare publice și private care fraudează sistemul de asigurări sociale de sănătate în dauna unităților aflate în competiție, a pacienților și a salariaților.

"Este evident că în ceea mai mare parte datoriile către spitale sunt rezultatul absenței unei Comisii obiective de arbitraj. Dacă spitalele ar fi încasat acești bani atât pacienții cât și salariații ar fi dus-o mai bine. Cine are de pierdut? Ca de obicei, salariatul și pacientul.

În acest context, Federația Solidaritatea Sanitară din România a solicitat Ministerului Sănătății introducerea normalității în relațiile dintre furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale și casele de asigurări de sănătate, aceasta fiind o condiție esențială pentru buna finanțare a unităților sanitare publice, respectiv pentru creșterea calității serviciilor medicale și pentru creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din Sănătate.

În acest sens, acțiunile noastre pentru înființarea unei autorități independente care să judece în mod obiectiv relațiile dintre cele două părți au debutat încă din anul 2005, constituind o constantă a strategiei noastre", susțin reprezentanții Federației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1826 secunde