Secția de chirurgie a Spitalului Mangalia poartă numele profesorului Vasile Sârbu

550
Secția de chirurgie a Spitalului Mangalia poartă numele profesorului Vasile Sârbu - sectiadechirurgieaspitaluluimang-1412515905.jpg

Articole de la același autor

Secția de chirurgie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia va purta numele prof. univ. dr. Vasile Sârbu. În acest sens, la sediul unității medicale, a fost organizat un eveniment la care au participat primarul Cristian Radu, managerul spitalului, dr. Liviu Mocanu, și prof. univ. dr. Viorel Tode, medic primar urolog, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Redenumirea secției de chirurgie a fost votată recent de consilierii locali, în urma unui proiect inițiat de edilul orașului, la propunerea conducerii spitalului. Această inițiativă a venit ca semn de recunoaștere a meritelor profesorului Sârbu, în domeniul medicinii.

Renumitul chirurg s-a arătat onorat de acest demers, afirmând că este o plăcere pentru el să profeseze la spitalul din Mangalia.

"Acest oraș are nevoie de medici la mai multe specialități și apreciez implicarea pozitivă și sprijinul din partea primarului. În curând, sperăm să achiziționăm aparatură nouă pentru toate secțiile spitalului, cu bani europeni", a subliniat prof. Sârbu.

La rândul său, primarul Cristian Radu și-a manifestat recunoștința față de activitatea dr. Sârbu și a medicilor din cadrul Spitalului Municipal Mangalia.

"La primărie, acordăm o atenție deosebită educației și sănătății, prin urmare, veți avea mereu tot sprijinul meu și al consilierilor locali ai Mangaliei", a menționat Cristian Radu.

v v v

Dr. Vasile Sârbu activează în cadrul secției de chirurgie a Spitalului Municipal Mangalia din vara anului 2013. Profesorul este recunoscut ca un pionier în materie, fiind primul chirurg român care a efectuat o operație laparoscopică în țara noastră, dar și primul transplant renal, la Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5984 secunde