Schimbare: Primești rețetă de la medicul de familie doar dacă aduci adeverință de la ANAF

210
Schimbare: Primești rețetă de la medicul de familie doar dacă aduci adeverință de la ANAF - medicreteta-1386937816.jpg

Articole recomandate

Medicii de familie au anunțat că de la 15 ianuarie nu vor mai elibera rețete compensate cu 90% din lista B pentru pacienții cu venituri de până la 700 de lei, decât dacă vor aduce o adeverință fiscală de la ANAF.


Situația este generată de faptul că organele de control au depistat recent că unii pensionari beneficiau de medicamente compensate, deși veniturile lor depășeau plafonul stabilit prin lege, iar medicii de familie sunt trași la răspundere, anunță realitatea.net.


"Pentru pacienții cu venituri între 0-700 lei nu vom mai elibera rețete compensate cu 90% pentru medicamentele incluse la compensare cu 50% decât dacă vor duce adeverință fiscală de la ANAF. Nu dorim să fim organe fiscale și să punem pacienții pe drumuri, dar nici nu dorim să ni se impute sumele pentru aceste rețete, pentru că nu există un contract între asigurat și asigurator. Lipsa acestui contract a determinat această situație și ne-am trezit cu notificări de sute de mii de lei", a declarat președintele Federației Patronatelor Naționale a Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Economie : Iată ce anunț a făcut ANAF
Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.4747 secunde