SANITAS cere creșterea salariilor medicilor

162
1
SANITAS cere creșterea salariilor medicilor - sanitascere-1412791814.jpg

Articole de la același autor

După două zile de proteste medicale manifestate în stradă, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, s-a întâlnit cu reprezentanții Federației SANITAS. Discuțiile au vizat atât creșterea salariilor medicilor, cât și revenirea la legea prin care vârsta de pensionare a asis-tenților medicali să fie de 65 de ani.


"Susțin măsura prin care se revine la vârsta de pensionare a asistenților medicali indiferent de sex, la 65 de ani. Aceasta prevede posi-bilitatea pentru asistenții medicali pensionați în perioada 24 aprilie -15 mai 2014 să fie exceptați de la aplicarea art. 30, alin 1, Codul Muncii privind pensionarea la termen. Astfel, un număr de 4.000 de asistenți și moașe ar fi fost pensionați, în contextul unui deficit major de personal", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. 


De asemenea,  Ministerul Sănătății a deblocat peste 1.500 de posturi în unitățile sanitare și serviciile de ambulanță din subordine, procesul fiind continuu.


Comentează știrea

Sorin
9 octombrie 2014
Romanii sunt sanatosi

Asistentii medicali buni,nu mai au deloc incredere ca va fi bine in timpul vietii lor active.Stiu sigur ca majoritatea lor stiindu-se buni,vor pleca lejer in strainatate,macar pe zece ani,ca sa-si asigure o pensie mai mare decat salariul de peste zece ani din sanatate.Vor ramane cei mai putin indemanateci,cei care nu ar fi acceptati afara si cativa buni dar putini si epuizati de munca si pentru aia prosti. Salariile arata ca de fapt Romania nu vrea nici asistente ,nici medici si plata negative este invitatia la plecare afara.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Sanitas se pregătește de noi proteste
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Protest de amploare în în centrul Moscovei
Pagina a fost generata in 0.4592 secunde