Sănătatea, o bombă cu ceas! Medicii amenință cu greva generală

295
5

Articole de la același autor

În ultimele luni, sănătatea e ca o bombă cu ceas, care riscă să fie declanșată în orice moment. Dacă, în vară, cadrele medicale recurgeau la simple pichetări, acum sunt hotărâți să meargă până la capăt și să declanșeze greva generală.

După nenumărate încercări eșuate de dialog între reprezentanții Federației SANITAS și cei ai Ministerului Sănătății pe tema reformei în sistemul sanitar, situația nu pare să se îndrepte, ci dimpotrivă, să se înrău-tățească de la o zi la alta. Medicii susțin că mare parte din revendicările lor nu se referă la creșterile salariale, ci la respectarea legii. 


"Conflictul a fost declanșat de Federația Sanitas, deoarece nu există un contract colectiv de muncă, deși acest lucru a fost solicitat cu luni bune în urmă. Astăzi (n.r. - ieri), în Consiliul Național al federației, s-a luat decizia de a continua seria protestelor. Astfel, vom continua cu o grevă de avertisment pe data de 25 noiembrie, între orele 8,00 și 10,00, urmând ca, dacă nici acest ultim demers să nu aibă niciun răspuns, să declanșăm, pe 28 noiembrie, greva generală. Este foarte important de menționat că această grevă generală se va desfășura conform legii și că, din res-pect pentru pacienți, care nu au nicio vină pentru toată această situație, vom trimite către managerii de spitale notificări prin care vom cere ca o treime din cadrele medicale să asigure asistența în fiecare unitate medicală. Vom face tot ce este posibil ca pacienții să nu sufere din cauza acestor manifestări și pe această cale le transmitem faptul că am ajuns într-un punct care ne forțează să reacționăm", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nicu Manea, președintele Federației Sanitas Constanța.



"Cerem demisia de onoare a ministrului Sănătății" 


Pe lângă creșterile salariale și respectarea statutului cadrelor medicale, specialiștii din sănătate cer demisia de onoare a ministrului Sănătății. Ei susțin că principalul vinovat pentru crearea acestui "sistem haotic" este ministrul și că, în ciuda eforturilor federației de a negocia și de a îndrepta situația, lucrurile au rămas la fel. 


"Ne exprimăm speranța că nu se va ajunge la greva generală, însă, în același timp, cerem demisia de onoa-re a ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu. Încă încercăm o cale de nego-ciere și, din acest motiv, reprezentanții CNSLR Frăția au trimis și pre-mierului un memoriu prin care îi cerem deblocarea situației. 85% din revendicările noastre nu sunt de natură salarială, ci se bazează pe legea 284/2010 care prevede, printre altele și creșteri salariale. Îi reamintim domnului ministru că fiecare grevă a fost desfășurată în timpul nostru liber, tocmai pentru a nu afecta pacienții", completează președintele Sanitas, Nicu Manea.



Demisii în masă 


Reprezentantul Sanitas Constanța susține că, dacă se va ajunge la o grevă generală în sistem care însă nu va soluționa situația, medicii vor recurge la demisii în masă, fapt care ar bloca întregul sistem sanitar. 


"Legea Sănătății este a doua ca importanță după Constituție și, deși suntem acuzați că revendicările noastre nu sunt fondate, ministrul Sănătății nu intenționează să propu-nă soluții, ci poartă un amplu război mediatic și politic prin care reduce și mai mult posibilitatea de comunicare", mai spune membrul Sanitas.


Comentează știrea

Make
15 noiembrie 2013
Greva generală

Eu unul nu cred în "amenințarea" lor de a intra în grevă generală pe timp nelimitat sau mai nou demisii în masă. Toți știm că românii sunt dezbinați , fricoși și lași chiar dacă sunt intelectuali. Se vor găsi foarte, foarte mulți care vor renunța la grevă și se vor duce la muncă pe motiv că au familie grea și copii de crescut. Românu' nu știe cei aia să fii loial unei cauze, să mergi până la capăt ca problema să fie rezolvată măcar pe jumătate.

ct
15 noiembrie 2013
spagarii

cum greva, sa renunte ei la o zi de spaga? aveti idee cat inseamna o zi de spaga chiar si pt o infirmiera? jigodiile in halate albe care iti reaspund la "buna ziua" cu o suma , ar merita batuti cu pietre ...cine este atat de naiv sa creda ca, daca le-ar mari la toti salariul 100% nu ar mai cere spaga? cum e posibil ca in spital,pacientii sa cumpere toata medicatia necesara si totusi spitalul sa se planga de bani? inca nu am vazut manager de spital la inchisoare...

FONDURI UE
15 noiembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

wholesale hermes birkin bags
20 noiembrie 2013
wholesale hermes birkin bags

hermes dogon purse replica Stiri Sănătate : Sănătatea, o bombă cu ceas! Medicii amenință cu greva generală | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online wholesale hermes birkin bags http://www.matematik-tjek.dk/replica-hermes-birkin-philippines.html

Fake Ray Bans
6 mai 2014
Fake Ray Bans

"Given our positive core earnings trend and recent market developments, we believe that now is a favorable time to raise money in the capital markets to further strengthen our already robust capital levels for general business as well as strategic purposes," said CEO B. Grant Yarber, in a prepared statement. Fake Ray Bans http://www.nationalmolding.com/raybanoutlet.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : "Nu ne rămâne decât o soluție: greva!"
Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Noi proiecte la Ministerul Sănătății
Pagina a fost generata in 0.382 secunde