Sâmbătă, nu uitați să salvați o viață! Acțiune de donare de sânge

160
Sâmbătă, nu uitați să salvați o viață! Acțiune de donare de sânge - donaredesangenegruvoda-1487254999.jpg

Articole recomandate

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS) și Primăria orașului Negru Vodă organizează, sâmbătă, 18 februarie, între orele 8.30-13.30, o acțiune de donare de sânge. 


"Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Negru Vodă și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Îi așteptăm pe toți cei care vor să facă o faptă bună, la Clubul Pensionarilor, din Negru Vodă, cu un act de identitate valabil. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești", a declarat dr. Memet Geandan, director CRTS Constanța. 


Persoanele cu vârsta peste 50 ani sunt rugate sa aducă, de la medicul de familie, o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cu trei zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide. 


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă, pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați; scutire de la frecvență, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5037 secunde