Salvați Copiii demarează seria de dotări din 2016, în 29 de maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară

151
Salvați Copiii demarează seria de dotări din 2016, în 29 de maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară - salvaticopiiihartadotarilorsalva-1475664699.jpg

Articole de la același autor

Salvați Copiii România a donat astăzi echipamente medicale performante în valoare de peste 60.000 de euro maternităților Bega și Odobescu, precum și Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Louis Țurcanu", din Timișoara. Aceasta este prima acțiune dintr-o serie de 29 de dotări pe care Salvați Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară.

Maternitatea Bega, parte a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara, a fost dotată cu o lampă de fototerapie și două pulsoximetre, iar Maternitatea Odobescu, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgentă Timișoara, a primit două pulsoximetre. Spitalul Louis Țurcanu a fost dotat cu un aparat de dializă și tehnici de epurare extrarenală și cu un aparat de ventilație, acesta din urmă fiind achiziționat integral cu sprijinul financiar Fornetti România.

Până acum, Salvați Copiii a ajuns la Timișoara cu echipamente în valoare de 35.300 euro. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a fost dotat, în 2013 și 2015, cu un incubator și două monitoare de funcții vitale, iar Spitalul Louis Țurcanu a primit, în 2014, un incubator, și în 2015, o hotă microbiologică. Mai mult, Spitalul Județean de Urgență Timișoara a primit în 2014 un monitor de funcții vitale și două pulsoximetre.

"Dotarea secțiilor care îngrijesc nou-născuți este o prioritate națională, iar contribuția Salvați Copiii este inestimabilă; susținerea repetată în lupta împotriva mortalității infantile este esențială. Cu ajutorul echipamentelor donate până acum, au fost salvate mii de vieți. În Timișoara, aceste contribuții vor salva viețile nou-născuților ce au funcția renală afectată grav, dar vor asigura și un suport ventilator al respirației, conform celor mai înalte standarde." a declarat dr. Mihai Gafencu, Președinte Salvați Copiii și medic pediatru în cadrul Spitalului de Copii "Louis Țurcanu".

În 2016, peste 460.000 de euro vor fi investiți în dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți din Arad, Timișoara, Pitești, Brașov, București (Maternitatea Bucur, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic CF2), Reșița, Oravița, Mangalia, Craiova, Focșani, Hațeg, Slobozia, Iași, Pașcani, Târgu Mureș, Roman, Târgu Neamț, Vaslui, Dorohoi, Călărași, Giurgiu, Tulcea și Teleorman. Fondurile au fost obținute prin implicarea publicului larg, prin campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donații online, donații prin SMS sau Direct Debit, cât și cu sprijinul sponsorilor Salvați Copiii.

"Maternitățile și secțiile de nou-născuți au în continuare nevoie de sprijin, în așa fel încât efortul medicilor să fie susținut de dotări la standarde moderne, care să ajute copiii născuți prematur să supraviețuiască. Anul acesta, continuăm programul nostru de reducere a mortalității infantile, pentru că ne dorim ca niciun nou-născut să nu își mai piardă viața din cauze prevenibile." - Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

În 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalității infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuți vii, în 2015, menținându-se însă în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă.

"M-am alăturat programului de reducere a mortalității infantile demarat de Salvați Copiii încă de la început. Fiecare maternitate dotată înseamnă șanse în plus la viață pentru nou-născuți și o mare bucurie pentru mine. Ca mamă, înțeleg cât de important este să te poți baza atât pe medicii din spital, care fac tot posibilul să îți salveze copilul, cât și pe aparatura medicală suficientă și performantă. Voi continua să susțin cauza Salvați Copiii, până când toți bebelușii născuți prematur vor avea un start mai bun în viață" – Amalia Năstase, ambasador al campaniei Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România - 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizația Salvați Copiii a reușit până în prezent să doteze 67 de maternități cu incubatoare, mese de resuscitare și aparate de ventilație în valoare de 8.700.000 lei, ajutând astfel peste 24.000 de nou-născuți să trăiască. Cei care doresc să susțină programul Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul "SALVEZ", în valoare de 2 Euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4306 secunde