S-au inventat ochelarii speciali pentru daltoniști

616
S-au inventat ochelarii speciali pentru daltoniști - ochelaridaltonisti-1360345024.jpg

Articole de la același autor

Un inventator american a creat, accidental, o pereche de ochelari cu lentile care par că pot vindeca daltonismul. Ochelarii au lentile de culoare mov și reușesc să identifice culorile roșu și verde, astfel încât persoanele care suferă de daltonism pot distinge mult mai bine cele două culori. 

Mark Changizi, un cercetător din Statele Unite ale Americii, a creat lentilele pentru uz medical, însă, nu a intenționat ca acestea să intensifice roșul și verdele, culori întâlnite des în mediul înconjurător. Ochelarii inventați de american funcționează pentru cei cu deficiențe vizuale, însă doar culorile roșu și verde sunt cele amplificate astfel încât să poată fi văzute de persoanele daltoniste. 

Numite lentile "Oxy-lso", Mark Changizi vorbește despre invenția sa pe blogul personal spunând că: "Deși nu am intenționat să concepem o invenție care să îi ajute în special pe cei daltoniști, nu am fost prea surprinși de rezultatul dat de aceste lentile Oxy-lso. Felul în care funcționează aceste lentile se bazează pe variații de presiune de oxigen. Lentilele se concentrează în mod special pe cele două culori, roșu și verde". 

Ochelarii inventați de Mark Changizi sunt disponibili spre vânzare pe magazinul online amazon.com și costă 222 de euro, însă indicațiile date specifică în mod clar că doar verdele și roșu vor fi culorile intensificate pentru cei care poartă ochelarii, în schimb pentru galben sau albastru aceștia nu vor avea vreun efect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4075 secunde