Remedii naturiste pentru căderea părului

1122
Remedii naturiste pentru căderea părului - 25a132e5fb55728fd98e0f9ff45f0121.jpg
Femeile se plâng cel mai tare de căderea părului. Asta și pentru că ele îl consideră într-adevăr o podoabă, iar fiece fir desprins poate însemna că pierd această podoabă. Pentru bărbați este ceva mai simplu. Chiar dacă alopecia afectează mai des persoanele de sex masculin, bărbații nu sunt chiar așa de îngrijorați. Unii aleg să se tundă foarte scurt, alții consideră că acesta este un semn de inteligență și maturitate.
În realitate, cauza alopeciei nu este nici acum foarte bine cunoscută de specialiști. Uneori ea este asociată cu boli autoimune și este considerată a fi o moștenire genetică.
Durata de viață a unui fir de păr este limitată. Părul se mișcă în rădăcină timp de 2-4 luni și apoi cade lăsând loc altui fir. Capul pierde în mod normal aproximativ 100 de fire pe zi. Dacă observăm o cădere excesivă timp de trei zile fără a-l spăla, calculând trei zile după a doua zi de la spălare și firul este însoțit de rădăcină, atunci se ridică problema unei cauze interne.
Factorii care pot influența acest proces nedorit se pot stabili cu ajutorul analizei rădăcinii firului de păr, însoțită de proba de sânge, denumita trihogramă. Cel mai des sunt învinovățiți hormonii, anticoncepționalele, alimentația, stresul, boala, medicamentele, razele solare.
Pe lângă tratamentele medica-mentoase care pot reduce sau chiar opri căderea părului, de multe ori funcționează și cele naturiste.

Sucul de ceapă regenerează firul
În cadrul unui studiu a fost examinată eficacitatea sucului de ceapă, observându-se regenerarea părului după doar două săptămâni de tratament. Acesta se poate prepara rapid, cu ajutorul unui storcător de fructe și se poate folosi înainte de șamponare, cu câteva ore.

Mască cu ulei de măsline
Se cunosc deja proprietățile benefice ale uleiului de măsline, în multe domenii. Folosit într-un amestec cu alte ingrediente poate folosi pentru a stopa căderea părului. Se mixează două linguri de ulei de măsline cu un gălbenuș de ou, câteva picături de lămâie (sau o fiolă de vitamina C, care întărește părul). Toate acestea omogenizate se aplică pe părul curat, se acoperă cu o cască de baie și se stă 45 minute, după care se spală cu șampon.

Praf de cedru și lămâie
Se amestecă 500 grame de praf de cedru (de la Plafar) cu două gălbenușuri de ou (în funcție de lungimea părului) și câteva picături de lămâie. Se adaugă pe rădăcini 15 minute, iar apoi se șamponează. Se repetă tratamentul o dată pe săptămână până la trei ori pe lună.

Chefir sau sana pentru un păr lucios
Pentru un aspect al părului mai des și mai lucios se pot folosi și alte mixturi. De exemplu, se amestecă un gălbenuș de ou cu o jumătate de pahar de chefir sau sana, o ceapă rasă fin și puțin alcool alimentar. Se aplică pe păr și se lasă două ore, apoi se șamponează, dar nu se usucă cu foenul. Se repetă de trei ori pe lună.

Smântână pentru părul subțire
Părul subțire poate fi revigorat cu ajutorul unui tratament simplu. Se amestecă două linguri de balsam cu două linguri de smântână, o jumătate de lingură de ulei de germeni de grâu și o lingură de suc de lămâie. Se omogenizează și se întinde pe părul umed după spă-lare, se acoperă cu o cască de baie, se stă 15 minute și apoi se clătește. Se aplică o dată pe săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Remedii naturiste cu morcovi
Pagina a fost generata in 0.2452 secunde