Remedii naturiste cu morcovi

3338
Remedii naturiste cu morcovi - c94b2ca3dd80ed212f35be130f4fc799.jpg
Compoziția bogată în vitaminele A, B, C, în săruri minerale și elemente precum fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu și caroten face din morcov un
nutriment terapeutic important. Acesta este motivul pentru care medicina naturistă i-a găsit numeroase întrebuințări morcovului, pentru tratarea sau prevenirea a multiple afecțiuni. Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, afecțiunile pentru care nutriționiștii recomandă terapii cu morcov.

r Anemie - 100 ml de suc de morcov și 400 g de zahăr; se amestecă sucul cu 200 ml de apă minerală (un castronel), după care se adaugă zahărul, dizolvat prin fierbere, până la obținerea unui sirop. Se administrează câte o linguriță din preparat, de opt - zece ori pe zi.
r Diaree - 15 g de semințe de morcov, pisate, se adaugă în 300 ml de apă și se fierb, timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se bea o jumătate de pahar de suc dimineață, pe stomacul gol, o altă jumătate de pahar cu o oră înainte de cină și a treia cu jumătate de oră înainte de culcare.
r Balonare - 5 grame de morcov deshidratat (praf) se pune în 300 ml de apă, se lasă la fiert zece minute, după care se strecoară. Se bea, câteva zile la rând, câte o jumătate de pahar cu zece minute înainte de mesele prin-cipale. De preferință, preparatul va fi călduț.
r Gastrită - din 150 de grame de morcovi, spălați și uscați, se storc, după care se adaugă puțină apă minerală și miere. Sucul obținut se bea de trei ori pe zi: dimineață, pe stomacul gol, după-amiază și cu o jumătate de oră înainte de culcare.
r Curățarea tenului gras - se aplică, pe fața spălată, suc proaspăt de morcov și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Apoi, se spală cu apă minerală. Această mască poate fi folosită și ca mască detoxifiantă pentru tenul uscat.
r Riduri - în aproximativ 250 ml de suc de morcov, adăugați o linguriță de miere lichidă, o lingură de ulei de grâu încolțit, iar amestecul îl aplicați pe față. Se lasă să acționeze aproximativ un sfert de oră, apoi se clătește cu apă.
r Piele crăpată - câteva frunze proaspete de morcov se fierb în 400 ml de apă. De îndată ce dă în clocot, se reduce focul cu o treime și se mai lasă la fiert aproximativ zece minute, după care se strecoară. Decoctul se aplică pe porțiunile de piele crăpată, cu ajutorul unei bucăți de tifon sau vată. Se procedează astfel de mai multe ori pe zi. Pentru răni se mai pot folosi cataplasme cu morcovi fierți în lapte.
r Eczeme - 100 g de morcovi se spală cu apă călduță, după care se rad fin, pentru a obține o pastă. Aceasta se aplică apoi pe zona afectată și se fixează cu un bandaj, fiind lăsată să acționeze aproxi-mativ o oră. Se repetă procedura de trei ori pe zi.
Potrivit nutriționiștilor, morcovul are efect tonifiant, antibacterian, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, regenerator al pielii, calmează durerea de stomac, reglează tulburările metabolismului, elimină acidul gastric, întărește capacitatea de apărare a organismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6897 secunde