Psihologii din țară se revoltă! Vor alegeri democratice: "Îi cerem demisia"

379
Psihologii din țară se revoltă! Vor alegeri democratice:

Articole de la același autor

Asociația Română pentru Cunoaștere și Intervenție Psihologică și Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră - PsihoTrafiQ apreciază că, în sfârșit, după 12 ani, Colegiul Psihologilor din România (CPR) funcționează ca un sistem normal, în care breasla nu mai acceptă abuzuri și cere alegeri democratice.


Tentativa de fraudare a alegerilor la nivelul conducerii administrative a CPR i-a determinat pe psihologii din toată țara să fie mai uniți ca niciodată, să dorească instaurarea democrației și abolirea dictaturii, care tronează de mai bine de 12 ani la cel mai înalt for reprezentativ al breslei.


Prin schimbarea regulilor alegerilor după începerea acestora, prin emiterea a nu mai puțin de 19 decizii și a numeroase comunicate, directorul general CPR, Ștefan Iulian Laurențiu a acționat premeditat pentru eliminarea tuturor candidaților respectabili și apreciați de întreaga comunitate profesională și academică. Din multitudinea de decizii abuzive reiese clar faptul că lipsește una singură, cea mai importantă: aceea de numire a Ștefan Iulian Laurențiu drept președinte. Celelalte emanații elimină orice speranță de organizare a unor alegeri democratice de către Ștefan Iulian Laurențiu, candidat și organizator al alegerilor din acest an.


În acest context, psiholog principal Anghel Ilie Grădinaru, președintele Asociației Române pentru Cunoaștere și Intervenție Psihologică și organizatorul EUROTAS 2016 – cea mai mare conferință internațională de psihologie organizată în România, este de părere că Ștefan Iulian Laurențiu încă nu a înțeles cine își decide reprezentanții într-o comunitate profesională, și nu a făcut decât să-și urmărească interesul propriu, nu pe cel al breslei din care pretinde că ar face parte. 


"Directorul general al CPR nu a acționat, de fapt, ca un reprezentant al psihologilor, ci ca un moșier, ca un proprietar al Colegiului. Îi reamintesc domnului Ștefan Iulian Laurențiu că acest Colegiu nu este al domniei sale, ci este al tuturor psihologilor din România, fondat special pentru a le apăra și promova drepturile. Eu și mai mulți psihologi din întreaga țară îi cerem demisia, deoarece ne dorim alegeri corecte, democratice în structurile de conducere a CPR", declară Anghel Ilie Grădinaru.


De cealaltă parte, presedințele Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră – PsihoTrafiQ, prof. univ. dr. Mihaela Rus, psiholog principal, apreciază că invalidarile numeroșilor candidați, din mai multe filiale CPR, pe diferite poziții de conducere, în consiliu și în comitetul director, sunt abuzive, neexistand nicio justificare legală pentru acestea. 


"S-a creat o situație fără precedent. Parcă ne-am întors în epoca comunistă când așa-zișii nomenclaturiști decideau cine au drept de reprezentare și cine nu. Actuala conducere uită că trăim în democrație, unde breasla psihologilor trebuie să-și aleagă prin vot reprezentanții, dar îmbucurător este faptul că minunații colegi din țară au reacționat imediat la aceste nedreptăți. Mai mult decât atât, majoritatea psihologilor care și-au depus candidatura sunt persoane cu o imagine profesională impecabilă, cadre universitare, specialiști care participă la congrese naționale și internaționale și este ilegal să li se invalideze candidatura fără o motivație concretă pe baza legislatiei in vigoare. Nu avem cazier, nu suntem condamnați, nu ne-a interzis vreo instanță dreptul de a candida, deci nu înțeleg unde este problema", afirmă prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele PsihoTrafiQ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0051 secunde