Primele mostre de vaccin împotriva gripei porcine, produse în România

222
Primele mostre de vaccin împotriva gripei porcine, produse în România - 56363c2b36be6de4ac2f67eaa038b927.jpg
Institutul Cantacuzino a produs primele preparate de vaccin împotriva gripei porcine, iar în următoarele luni vor fi efectuate teste pe cobai și, apoi, pe subiecți umani, a declarat, pentru NewsIn, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Geza Molnar. "Laboratoarele Organizației Mondiale a Sănătății au trimis către toate laboratoarele producătoare de vaccin pulpa vaccinală, adică tulpina virusului. Institutul Cantacuzino a cultivat pulpa vaccinală și din aceste culturi au fost făcute preparatele de vaccin, care urmează să fie testate", a precizat Molnar.
Potrivit secretarului de stat, primul lot de vaccin împotriva gripei porcine pentru populația din România va fi gata, cel mai devreme, la sfârșitul lunii noiembrie. Vaccinarea populației va putea începe, astfel, în decembrie. Institutul Cantacuzino are capacitatea de a prepara peste șapte milioane de doze de vaccin, în trei tranșe, potrivit autorităților sanitare.
Primele teste pe subiecți umani ale vaccinului contra gripei porcine au început, la sfârșitul lunii iulie, pe 540 de voluntari, la o clinică din Melbourne și una din Adelaide, Australia, iar primele rezultate clinice vor fi concludente la sfârșitul lunii septembrie. În SUA, la sfârșitul lunii iulie, se căutau mii de voluntari pentru a începe testele clinice ale vaccinurilor experimentale împotriva virusului AH1N1, potrivit Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase.
Până în prezent, în țara noastră au fost diagnosticate cu gripă porcină 225 de persoane, dintre care 14 în județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3065 secunde