Premieră medicală la Constanța: Testul care depistează infecțiile la stomac!

2357
Premieră medicală la Constanța: Testul care depistează infecțiile la stomac! - fond-1384284733.jpg

Articole de la același autor

Helicobacter Pylori este o bacterie care, netratată, poate produce gastrita cronică, ulcerul gastric, duodenal sau chiar cancerul gastric. 


La marea majoritate a pacienților infectați cu această bacterie, nu apar semne sau simptome de boală. Din acest motiv, în Constanța, pacienții pot beneficia de cea mai nouă metodă de testare, rapidă și fără durere, care arată dacă aceștia au infecția.  


Pe tot parcursul acestei luni, constănțenii care au probleme cu stomacul, însă nu știu cu ce afecțiune s-au "pricopsit", pot primi diagnosticul cu ajutorul unui test care nu doare și al cărui rezultat este primit de către pacient în câteva minute. Primul centru care introduce pe piața din Constanța acest tip de test este Centrul Medical GASTROMOND. 


În plus, pacienții pot beneficia, pe lângă test, de un întreg pachet medical ce constă într-un consult de medicină internă sau gastro-enterologie, gratuit, doar pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist și dovada de asigurat. "Acest test este o premieră pentru sistemul medical con-stănțean, fiind totodată și cel mai fidel test neinvaziv de depistare a infecției cu Helicobacter Pylori, având o specificitate și o senzitivitate de 95%. Metoda este simplă, neinvazivă, nedureroasă și constă în măsurarea concentrației de amoniu din aerul expirat, după administrarea unei soluții de uree marcată cu un izotop de carbon, soluție netoxică pentru organism. Testul se recomandă la toate tipurile de persoane, chiar și pentru copii și femeile însăr-cinate, atât înainte, cât și după terapia de eradicare a infecției cu Helicobacter Pylori", explică dr. Ioana Buzoianu, medic specialist medicină internă în cadrul centrului medical. 


Care sunt simptomele infecției 


În cazul infecției cu această bacterie, pacienții pot resimți o serie de simptome neplăcute: disconfort abdominal, greață, arsuri, regurgitații, senzație de plenitudine după mese. "În prezent, în cadrul centrului medical GASTROMOND, se realizează toate determinările pentru stabilirea diagnosticului de infecție cu H.Pylori, pacientul putând să-și aleagă, metoda preferată:

 analize de sânge - depistare H.pylori - Anticorpi IgG

 testul respirator cu uree

 analiza materiilor fecale - Antigen H.Pylori din materiile fecale

 endoscopia digestivă superioară cu recoltarea unor mostre de țesut (biopsii ale mucoasei) ce vor fi analizate ulterior pentru depistarea infecției. În lipsa unui tratament corespunzător, se creează condiții pentru apariția ulcerului duodenal (în 90% din totalul infectărilor) și a celui gastric (în 30-40% din infectări). Există și situații când gastritele cronice evoluează direct spre cancerul de stomac. Statisticile arată că 10% din cazurile de cancer de stomac sunt cauzate de această bacterie", explică dr. Eugen Dumitru, medic primar gastroenterologie, medicină internă. 


Pentru mai multe informații, puteți apela numerele de telefon 0770.255.914 și 0341.462.767.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : "Nu ne rămâne decât o soluție: greva!"
Pagina a fost generata in 1.6265 secunde