Premieră în oftalmologia constănțeană: Operatie de cataractă cu Laser

1686
9

Articole de la același autor

Cea mai avansată tehnologie din lume pentru realizarea operației de cataractă este disponibilă acum și la Constanța, în cadrul clinicii private de oftalmologie Mrini Eye Hospital. Este vorba despre suita de cataractă refractivă, un grup de patru aparate ultraperformante cu care a fost dotată sala de operații a clinicii, care permite realizarea operației de cataractă cu laser, fără bisturiu, bazată pe comandă computerizată. 


Mrini Eye Hospital a devenit singura clinică de oftalmologie din Dobrogea în care se poate realiza operația de cataractă cu laser și singura clinică din România care dispune de toate cele patru aparate din suita refractivă pentru operația de cataractă. 
"Datorită acestei investiții, viitorul în operația de cataractă a devenit prezent! Aparatura disponibilă în clinicile de oftalmologie de top din lume este accesibilă acum și constănțenilor", a declarat dr. Fildis Mrini, medic oftalmolog, manager general al Mrini Eye Hospital. 


Cele patru aparate care compun suita de cataractă refractivă - Femtosecond Laser LenSx, sistemul tip GPS Verion destinat înregistrării și urmăririi datelor pacientului, microscopul operator LuxOr și aparatul de facoemulsificare Centurion - asigură o precizie maximă în realizarea diverșilor timpi operatori, prin controlul computerizat al acestora. 


Cum se desfășoară procedura 


Înainte de operație, cu ajutorul sistemului Verion, pacientului i se vor realiza măsurători computerizate, care permit personalizarea operației de cataractă conform fotografiei ochiului. Aceste măsurători vor fi transferate într-un calculator care va stabili locul inciziilor, valoarea dioptrică a cristalinului artificial și centrarea perfectă a acestuia. Datele sunt apoi transferate automat în microscopul operator, devenind ghidaj și repere pentru chirurg, eliminând astfel posibila eroare umană în majoritatea etapelor operatorii.


În timpul operației, laserul LensX controlează cu precizie de calculator principalele etape ale operației de cataractă și permite chirurgului să personalizeze intervenția în funcție de caracteristicile anatomice ale fiecărui ochi, fapt imposibil de realizat prin alte metode chirurgicale. 


"Spre deosebire de chirurgia tradițională a cataractei, unde sunt utilizate instrumente chirurgicale tăioase, laserul LensX realizează câteva dintre cele mai importante etape ale chirurgiei cataractei cu ajutorul pulsurilor laser" , a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog. 


Laserul LensX efectuează cu o precizie de neegalat inciziile corneene, fragmentarea cristalinului opacifiat și centrarea perfectă a locului unde urmează să fie introdus cristalinul artificial. 
"Datorită preciziei și siguranței asigurate de acest laser, se reduce riscul unor complicații intra și postoperatorii, ca de exemplu afectarea corneei. În timpul actului chirurgical, confortul pacientului crește. După operație, inciziile se cicatrizează rapid, cu disconfort scăzut, recuperarea vizuală având loc aproape instantaneu după operație", a completat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog. 


Cea mai avansată tehnologie 


Extragerea cristalinului opacifiat, mărunțit cu ajutorul laserul LensX, se face prin utilizarea aparatului de facoemulsificare Centurion, cel mai performant aparat din acest segment. 


"Optând pentru operația de cataractă cu laser, pacienții pot avea încredere că au făcut alegerea corectă, știind că beneficiază de cea mai avansată tehnologie disponibilă în prezent pentru această intervenție", a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog. 


"Poziționarea Clinicii Mrini Eye Hospital în rândul clinicilor de top din lume care dispun de întreaga suită pentru cataracta refractivă și printre puținele clinici din țară și din Europa în care se poate realiza revoluționara operație de cataractă cu laser ne bucură și ne onorează deopotrivă. La deschiderea clinicii, ne-am luat angajamentul să creăm un centru medical de excelență în care pacienții constănțeni cu afecțiuni oculare să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale. Această investiție reprezintă încă un pas în respectarea acestui angajament", a completat dr. Fildis Mrini. 


Clinica de oftalmologie Mrini Eye este amplasată pe strada Adamclisi nr. 1C, zona Tomis III. Pentru programări în vederea efectuării operației de cataractă cu laser, aveți la dispoziție numerele de telefon 0241.69.01.04, 0341.14.58.57, 0752.10.40.10, adresa de mail, site-ul www.mrini.ro și pagina de facebook Mrini Eye Hospital. 


Comentează știrea

Jimmy
5 iunie 2015
laser frate

Auzi madam Nastase - laser cu femtosecunde n-am gasit dar spre documentarea matale femtosecundele alea exprima durata pulsului laser. In rest laser frate ;)

Jimmy
5 iunie 2015
Laser frate

Nu neg ca face parte din ultima generatie sau penultima, nu am pus la indoiala aceasta chestiune. Ideea e ca laserul nu e cu femtosecunde !!! laserul e cu lumina (fotoni). In speta acest laser nu e continuu ci pulsat, iar durata pulsului e de ordinul femtosecundelor. S-a inteles? "Compared to picosecond lasers, femtosecond pulses yield better machining quality, reduced thermal effects in the machined material and even higher productivity due to higher pulse peak powers in the multi Megawatt to Gigawatt range" adica nu-ti arde ochiul.... In rest laserul asta frantuzesc pare din aceeasi clasa daca nu mai de sus http://www.amplitude-systemes.com/ophtalmology-industrial-applications.html

pacient
5 iunie 2015
scriem si noi corect?!

denumirea corecta este: laser femtosecond!!!! niciun femtosecunde :)))))

JIMMY
5 iunie 2015
pacientii la spital

Femtosecond nu e brandul laserului ci clasa din care face parte Dooooooh Deci femtosecunda/secunde..... oricum nu e laser femtosecond ci femtosecond laser.....

Răspuns la: scriem si noi corect?!
Adăugat de : pacient, 5 iunie 2015
denumirea corecta este: laser femtosecond!!!! niciun femtosecunde :)))))
nemultumit
5 iunie 2015
laser frate

am incercat sa fac si eu o programare la Mrini si nu am reusit . au promis ca vor reveni cu un telefon pentru o reprogramare , dar nu au facut-o . neseriosi.

Mrini Eye Hospital
6 iunie 2015
LensX - Femtosecond Laser

Buna ziua! Date fiind comentariile de mai sus, ne vedem obligati sa intervenim si sa ne cerem scuze cititorilor pentru confuzia produs din cauza unei greseli de redactare a acestui text. Brandul este LensX si este creat de compania americana Alcon. LensX face parte din categoria Femtosecond Laser, adica a Laserelor in Femtosecunde sau Laserelor de Femtosecunde. Acest tip de laser aplica impulsuri ultra scurte de lumina rece, a caror durata de actiune este masurata in femtosecunde. In locul in care actioneaza, impulsurile laser descompun tesutul la nivel molecular, fara a modifica restul tesutul din jur, creand astfel incizii de inalta precizie. Greseala din text a fost corectata. Va multumim ca ne-ati adus la cunostinta aceasta erorare de scriere si, de asemenea, va multumim pentru intelegere! Va dorim o zi frumoasa!

Cristea
6 iunie 2015
Conteaza?

Conteaza ca e cu sau in sau de femtosecunde? pentru noi oamenii de rand pacienti nu conteaza domne. pentru noi conteaza sa fim ingrijiti bine, sa beneficiem de tot ce e mai bun pentru ca d-aia muncim o viata intreaga, iar sistemul medical e la pamanat. Macar oamenilor astia de la clinica asta le pasa si baga bani in aparate, nu mai fiti rai gratuit si cautati nod in papura. felicitati-i si bucurati-va ca se face ceva bun pentru voi. Rai, rai sunt oamenii, in special noi romanii...nu stim sa facem nimic bine dar avem timp sa vedem paiele din ochii altora...Of. Sa va fie rusine!!!!!! Nu aveti urma de respect pentru nimic. Felicitari domnilor doctori, felicitari, felicitari. Jos palaria pentru clinica voastra, am auzit cuvinte frumoase si am vazut pacienti rezolvati de voi. Eu personal nu am fost dar recomand pentru orice are nevoie ca vad ca faceti bine ce faceti si aveti si cu ce. Sanatate!

Un pacient multumit
6 iunie 2015
Sunteti tari

Bravo mrini eye hospital. Felicitari, sa fiti la fel de buni ca pana acum. Copilul meu vine la recuperare si se vad schimbarile. Voua va datoram acest lucru. Succes mult.

T. Besliu
8 iunie 2015
Asa da

Felicitari pentru fair-play!!!!!!! Prin asta dovediti ca sunteti intr-adevar profesionisti. O sa va fac si eu impreuna cu familia o vizita pentru un control. Spor la a face cat mai mult bine. Eu ma inclin in fata Dvs. Traian Besliu

Răspuns la: LensX - Femtosecond Laser
Adăugat de : Mrini Eye Hospital, 6 iunie 2015
Buna ziua! Date fiind comentariile de mai sus, ne vedem obligati sa intervenim si sa ne cerem scuze cititorilor pentru confuzia produs din cauza unei...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5944 secunde