Peste 50% dintre persoanele testate de osteoporoză prezintă risc de îmbolnăvire

232
Campania de testare a osteoporozei s-a încheiat cu o concluzie alarmantă: peste 50% dintre persoanele testate au fost identificate cu modificări ale mineralizării osoase, ceea ce reprezintă un risc important de îmbolnăvire. Peste 2.800 de persoane din toată țara au fost testate în urma campaniei inițiate de o companie de produse farmaceutice, în parteneriat cu farmaciile Sensiblu.


Platforma "Împreună pentru viață, sănătate și cunoaștere" nu este doar o campanie de testare, ci și un demers pentru ameliorarea stării de sănătate, cât și la îmbunătățirea calității vieții în România. Osteoporoza este o boală a oaselor care nu prezintă simptome, apare în special la femeile aflate în postmenopauză. Ea este definită printr-o densitate minerală redusă la nivel osos, care duce în timp la o porozitate crescută a oaselor și implicit, la risc de fractură. 

Numai în 2009, numărul fracturilor de șold era de peste 18.000 în România. La nivel mondial, una din trei femei și unul din cinci bărbați de peste 50 de ani suferă de o afecțiune osteoporotică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3099 secunde