"Pe măsură ce boală se agravează, pe atât ea devine mai greu de tratat". Semnal de alarmă pentru femei

182

Articole de la același autor

Problemele sănătății intime rămân lipsa de informare și frica, potrivit specialiștilor. Astfel, peste jumătate din femei nu cunosc bolile ginecologice și care sunt procedeele chirurgicale prin care ele se tratează, potrivit Sănătateatv.ro.


Spre exemplu, Institutului Național de Sănătate din SUA (Nationala Health Institute) arată că 80% din femei vor ajunge să aibă fibroame uterine până la vârsta de 50 de ani, peste 5 milioane vor suferi de endometrioză și mai mult de 500.000 de histerectomii vor fi realizate în America în 2016.


"Înțelegerea condițiilor medicale ginecologice este esențială pentru ca pacienta să poată lua decizii în cunoștință de cauză. Lipsa informațiilor duce la ignorarea simptomelor comune cum ar fi durerea pelviană sau sângerarea puternică, fenomene complet anormale. Frica de necunoscut reprezintă de asemenea o barieră împotriva tratamentului, deoarece pe măsură ce boală se agravează, pe atât ea devine mai greu de tratat", precizează specialistul.


Un studiu realizat în 2015 în America a confirmat că: 68% din femei aveau păreri greșite sau preconcepții despre fibroamele uterine și cancer; mai mult de jumătate dintre femei nu știau dacă fibroamele se retrag de la sine odată cu menopauza; 6 din 10 femeile aflate în perioada fertilă nu știu că fibroamele uterine pot reprezenta o cauză de infertilitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3619 secunde