PĂRINȚI, LUAȚI MĂSURI! "Copiii ar trebui să consume 3 lingurițe de zahăr pe zi, însă ei consumă 37"

2304
PĂRINȚI, LUAȚI MĂSURI!

Articole de la același autor

«"50% dintre elevii din România sunt supraponderali și 25% din ei, obezi", principalul vinovat pentru această situație fiind zahărul. Alături de el, alimentația "pe fugă" cu mâncăruri nesănătoase, prăjeli, fast food, "complet diferită de cea cu care a crescut generația părinților lor", este de părere Larisa Petrini, ambasador Food Revolution, program inițiat de Jamie Oliver, în 2010. 


Nu este vorba de rea voință din partea părinților, ci de lipsa de timp, la care se adaugă publicitatea agresivă la mâncăruri nesănătoase de tip "junk". Numeroși specialiști internaționali, printre care și Dr. Robert Lustig, poate cel mai apreciat expert în zahăr la nivel mondial, ne explică de ce ne confruntăm cu numeroase cazuri de copii care primesc diagnostic pe care în trecut îl primeau doar alcoolicii: steatoză hepatică, exces de trigliceride, nivel ridicat de colesterol și acid uric. Vestea bună, potrivit Larisei, este că schimbările se pot face rapid, cu ușurință, ținând cont de câteva reguli simple. Prima pe care am reținut-o este că sucul de fructe, chiar și cel proaspăt stors, trebuie consumat în cantități infime, acele cantități care ar rezulta din consumul unei porții din fructul respectiv.


În 2010 Jamie Oliver a creat celebrul program Food Revolution. Prin intermediul acestui program, reușește să tragă un semnal de alarmă asupra alimentației copiilor. Prin intermediul miilor de ambasadori Food Revolution, din toate colțurile lumii, mesajul lui ajunge frecvent la părinți și educatori. Ambasadorii Food Revolution explică prin intermediul evenimentelor (ateliere, cursuri, demonstrații culinare), ce înseamnă alimentația sănătoasă și cât de ușor este să ne reîntoarcem în bucătării pentru a găti. În scurt timp, oameni din lumea întreagă au deschis ochii și au îmbrățișat această idee, iar în România au apărut aproximativ 83 de ambasadori ai lui Jamie Oliver care depun toate eforturile să implementeze programul. Pe 19 mai se sărbătorește Food Revolution Day, ocazie cu care se vor organiza multe evenimente cu scopul de a-i face pe cei mici și pe părinți să conștientizeze pericolul alimentației nesănătoase. Am stat de vorbă cu Larisa Petrini, fondator reLife Wellness (a condus timp de 12 ani Saatchi & Saatchi PR), care acum este ambasador Food Revolution și care în restul timpului se ocupă de răspândirea ideii de alimentație și stil de viață sănătos prin workshop-urile și atelierele pe care le organizează în companii sau școli, sau prin intermediul evenimentelor (…).» 


Articolul integral AICI


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5901 secunde