"Pâinea albinelor", indicată pentru detoxifierea organismului, după sărbători

130

Articole de la același autor

La fel ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură și pace interioară, însă, la final, cadoul primit de la Moșul are cel puțin trei kilograme în plus și o stare de sănătate precară, lipsită de energie.

În opinia specialiștilor, starea fizică nu tocmai bună, de după sărbători, este cauzată de numărul mare de toxine acumulate în aceste două săptămâni, care slăbesc imunitatea și dau o senzație de oboseală permanentă. În același timp, experții în nutriție recomandă ca, la începutul anului, să recurgem la proceduri de detoxifiere a organismului, pentru a ne întări imunitatea și pentru a ne crește puterea de concentrare, deoarece urmează perioada în care trebuie să ne întoarcem la școală sau la muncă.

Se recomandă, totodată, eliminarea zahărului procesat și a băuturilor carbogazoase din dieta noastră zilnică și consumul cât mai mare de alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C și D3, precum și probiotice.

Cura cu păstură, ideală pentru detoxifiere

Unul dintre cele mai eficiente produse, 100% naturale, recomandate de specia-liști pentru procesul de detoxifiere de după sărbători, este păstura, denumită și "pâinea albinelor". Produsul are o compoziție asemănătoare cu polenul, însă are proprietăți chiar mai valoroase decât acesta, datorită conținutului ridicat în zaharuri simple, vitaminele A, B, C, E și K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) și aminoacizi esențiali.

"Consumul în exces de produse procesate, care conțin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus și disconfort fizic și psihic, dar ne dă și o stare generală de lipsă de energie și vitalitate. Imediat după sărbători, este momentul să acționăm și să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulți oameni consumă păstura, unul dintre cei mai buni detoxifianți, la ora actuală. Se recomandă cel puțin o linguriță de păstură pe zi persoanelor care au colesterolul din sânge ridicat, care au afecțiuni hepatice și ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum și persoanelor care au probleme circulatorii", a declarat Ovidiu Bodea, specialist în domeniul apiterapiei.

Renunțați la chimicale!

Specialistul fitoterapeut Mirela Stângaciu ne îndeamnă să consumăm cât mai multe fructe și legume de sezon și să evităm acele produse de import (pepeni, piersici, căpșuni) pline de chi-micale, care, în loc să ajute la detoxifierea organismului, mai rău îl deteriorează.

Astfel, adoptând o dietă bogată în vitamine și minerale, adăugând produ-sele apicole și multe lichide, reducând consumul de proteine animale, alcoolul, produsele îmbuteliate și conservate, vom ajuta organismul să elimine o mare parte din toxinele acumulate în perioada sărbătorilor, în care unele persoane poate au făcut excese alimentare.

"Din domeniul apiterapiei, se pot folosi multe produse care nu au efecte secun-dare, decât poate pentru persoanele care se știu cu alergii la astfel de suplimente fitoterapice. 10-15 picături de tinctură de propolis, de trei ori pe zi, asociată cu polen crud și păstură, ajută la creșterea imunității organismului și la detoxifierea acestuia. Păstura ar trebui consumată pe toată perioada sezonului rece, efectele sunt vizibile, dar trebuie consumată cel puțin două-trei săptămâni, ca să se vadă rezultatele", explică Mirela Stângaciu.

Specialiștii spun că păstura are capacitatea de distrugere a radicalilor liberi, vinovați de apariția și multiplicarea celulelor canceroase. 

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4348 secunde