Pacientele cu cancer mamar vor beneficia de operații de reconstrucție

94
Pacientele cu cancer mamar vor beneficia de operații de reconstrucție - pacientelecucancer-1397743879.jpg

Articole de la același autor

Pacientele care suferă de cancer mamar vor avea posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente și la reconstrucție mamară prin endoprotezare. 
Noile prevederi se regăsesc în Hotărârea de Guvern privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2013 și 2014. 
Noua hotărâre prevede reincluderea investigației PET-CT (scanare de înaltă rezonanță pentru depistarea și stadializarea cancerului) și introducerea reconstrucției mamare după afecțiuni oncologice prin endoprotezare în Programul Național de Oncologie. 
Astfel, un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar vor beneficia de reconstrucție mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane lei.
Totodată, 3.000 de paciente vor efectua investigații PET-CT, suma totală alocată fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se încadrează în bugetul alocat pentru derularea Programului Național de Oncologie.
"Am spus că vom face totul pentru a facilita accesul la medicație, analize și intervenții de refacere de ultimă generație pentru pacientele cu această boală. Am reușit prin Hotărârea de Guvern adoptată să dăm pacientelor afectate de această formă de cancer posibilitatea de a beneficia de investigații, medicație și operații de reconstrucție", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5645 secunde