Operații salvatoare pentru copii cu grave malformații, efectuate la Constanța

44598
3
Operații salvatoare pentru copii cu grave malformații, efectuate la Constanța - operatiisalvatoarepediatrieticac-1412091780.jpg

Articole de la același autor

Zeci de copii constănțeni trăiesc o adevărată dramă din cauza malformațiilor pe care le au încă de la naștere. Pentru a duce o viață normală, ei ar avea nevoie de operații extrem de costisitoare, intervenții pe care familiile nu și le pot permite. Pentru câțiva dintre ei, însă, șansa nesperată de a începe o viață nouă a venit din partea medicilor din Spitalul Județean Constanța, cei care, împreună cu specialiști din străinătate, vor efectua operațiile complexe.

În loc să se bucure de jocurile copilăriei, aproximativ 30 de copii din Constanța, dar și din județe învecinate sunt chinuiți de boli cumplite care le-au transformat existența într-un adevărat coșmar. Născuți fără organele genitale, fără vezică sau doar cu un rinichi, aceste suflete nevinovate nu pot duce o viață normală, iar tratamentele pe care le urmează sunt foarte scumpe.

"Pentru că sunt zeci de cazuri de copii care au aceste suferințe, am inițiat un workshop, în cadrul căruia să îi putem opera. Toate intervențiile se vor realiza împreună cu medici din Salzburg și Koln.

Evenimentul va avea loc în cadrul Spitalului Județean Constanța și va urmări să ajute cel puțin 8-9 dintre acești copii, ei fiind dintre cazurile cele mai grave, care nu pot fi amânate.

În alte condiții, acești copii nu puteau beneficia de operații decât în afara țării, iar costul intervențiilor s-ar fi ridicat la 30.000 de euro", a precizat, dr. Constantin Tica, medic primar chirurgie, șeful clinicii de chirurgie - ortopedie pediatrică, din Spitalul Județean Constanța.

Costurile intervențiilor, susținute de sponsori

Inițiativa a pornit de la câțiva cetățeni canadieni care s-au stabilit de mai bine de 30 de ani în România și care, potrivit medicilor, au cerut sprijinul medicilor din Constanța pentru a opera un băiețel care se confruntă cu astfel de probleme.

"Este al șaptelea an în care organizăm acest gen de eveniment științific, cu par-ticipare internațională, iar Spitalul Județean Constanța este deschis oricărei colaborări care ridică nivelul de calitate al serviciilor medicale. Cât privește costul intervențiilor, acesta este suportat în mare parte de sponsori, dar și de conducerea Spitalului Județean Constanța.

Mai mult decât atât, ne bucurăm că putem avea și un schimb de experiență cu specialiștii din Austria care fac parte dintr-un centru de excelență în medicina chirurgicală pediatrică", a precizat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța.

Operații și la ORL

De operații vor beneficia și câțiva constănțeni care au probleme rino-sinuzale, internați pe secție ORL a Spi-talului Județean Constanța.

Pentru aceștia, medicii se pregătesc să efectueze ope-rații complexe, inovatoare, la care să utilizeze aparatură și instrumente medicale de ultimă generație.

"Vor fi operați pacienți adulți care suferă de probleme grave și pentru care, împreună cu echipa din străinătate, am decis să abordăm tehnici pe care nu le utilizăm de obicei. Este vorba despre niște manevre medicale care nu au fost folosite în țară și care reduc riscul de complicații", a explicat dr. Dănuț Dincă, șeful secției ORL din cadrul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Aragorn
1 octombrie 2014
Bravo

O initiativa excelenta...sper ca si acesti medici sa fie cel putin la fel de buni ca regretatul dr. Alexandru Pesamosca, constantean de-al nostru, care a facut adevarate minuni in acest domeniu, dar, ca toti oamenii mari si adevarati care au prins aceste vremuri nenorocite, a fost marginalizat si uitat nemeritat. Mult succes si felicitari tuturor celor implicati in acest eveniment.

7年間経営し続けて信用あるサプライヤー トップス ケーキ 通販大人気ࣥ
20 decembrie 2014
7年間経営し続けて信用あるサプライヤー トップス ケーキ 通販大人気ࣥ

shoes site owners are now being hyped within the Usa, not just Western world 7年間経営し続けて信用あるサプライヤー トップス ケーキ 通販大人気売れ筋 http://serranosaz.com/zjp.asp?shop/alucgbvv/hlyvlsas/clothes-topsbrleAmml.html

7????????????????????? ??ugg
28 decembrie 2014
7????????????????????? ??ugg

????????????????25|????ipad?iPad????40 ???????????????YouTube??????????????????83??????????????iPad??????????????????????????????????????????????! 7????????????????????? ??ugg [url=http://www.kernelpop.net/2015ws/ugg.asp?p00z9a0d9ugg1/6120618.html]7????????????????????? ??ugg[/url]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5651 secunde