Nucile, migdalele și alunele scad colesterolul

682
Consumul de nuci, migdale și alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi grași nesaturați, în fibre, minerale, vitamine și alte elemente ca antioxidanții, precizează autorii studiului apărut luni în Archives of Internal Medicine. "Consumul acestor fructe face obiectul cercetărilor datorită capacității lor de a scădea colesterolul sanguin și reduce astfel riscul de boli cardiovasculare", explică doctorul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California. Acesta a analizat rezultatele celor 25 de teste clinice, care au implicat consumul acestor alimente, desfășurate în șapte țări și la care au participat 583 persoane cu niveluri scăzute sau ridicate ale colesterolului. În cadrul testelor, au fost comparate datele strânse de la un grup de persoane care nu au consumat alimentele respective și de la altul, care consumase diferite cantități de nuci, migdale și alte produse echivalente
"Cel mai puternic efect al consumului de migdale, nuci și alune a fost observat la persoanele care aveau un nivel ridicat al colesterolului rău (colesterolul LDL - lipoproteine de mică densitate), un indice de masă corporală scăzut și un regim alimentar occidental", spun autorii studiului. Se recomandă astfel "includerea acestor alimente în regimuri alimen-tare terapeutice pentru ameliorarea nivelului de colesterol, pentru că pot reduce riscul de boli cardiace", încheie ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Mai 2010
Stire din Sănătate : Nu tăiați cuticulele
Pagina a fost generata in 1.7768 secunde