Nodulii tiroidieni - trebuie operați sau se poate trăi cu ei?

17688
5
Nodulii tiroidieni - trebuie operați sau se poate trăi cu ei? - tiroida-1364316689.jpg

Articole de la același autor

Intervenția chirurgicală este indicată indiferent de natura nodulilor. Aceasta este recomandarea prof. dr. Eduard Circo, șeful Clinicii de Endrocrinologie din cadrul Spitalului Județean Constanța. 

Creșterile anormale la nivelul tiroidei sunt cunoscute drept noduli tiroidieni. Aceștia pot fi situați pe o singură parte a gâtului sau în ambele părți, dar indiferent de situație, consultarea unui medic endocrinolog sau ORL-ist este obligatorie.

"O persoană poate să aibă un singur nodul, sau mai mulți, dintre care doar unul să fie palpabil, iar ceilalți ascunși în țesutul tiroidian, caz în care pot fi descoperiți doar la ecografie. Nodulii pot fi benigni, nefuncționali sau hiperfuncționali, când produc mai mulți hormoni decât este necesar, intoxicând organismul", a declarat prof. dr. Eduard Circo.

Prezența unui nodul tiroidian nu înseamnă neapărat cancer. Dar nici nu trebuie ignorată.

"Există posibilitatea de verificarea a benignității, prin puncție, dar trebuie menționat că are și această metodă limite, nu este infailibilă", a adăugat medicul specialist constănțean.

"Operația este preferabilă"

Indiferent de forma nodulului, este indicată extirparea lui chirurgicală, pentru a evita viitoare complicații. E drept, însă, că intervenția chirurgicală este recomandată sau, în unele cazuri, este singura soluție, dacă nodulii depistați sunt canceroși.

"Sunt anumite criterii care impun necesitatea unei intervenții chirurgicale: dimensiunea mai mare de un centimetru, caracteristicile circulației sangvine de la nivelul gâtului, depunerile de calciu, prezența mai multor noduli, chiar dacă nu sunt vizibili. Pacientul începe să resimtă simptome atunci când nodulul - sau gușa multinodulară dacă are mai mulți noduli - crește în volum: fie este vizibil la nivelul tiroidei, fie devine compresiv la nivelul gâtului, pe căile respiratorii, pe vasele de sânge și apar alte probleme de sănătate, precum respirația îngreunată, problemele de deglutiție, disconfortul", a completat specialistul.

"Operația este preferabilă, chiar și dacă nodulii sunt benigni. Optica actuală este să se facă tiroidectomia totală, pentru că, dacă mai rămâne și jumătate de tiroidă, pacienții pot dezvolta noduli ulteriori, și pe lobul rămas. Iar cazurile nu sunt rare", a mai explicat dr. Circo.

Viața după ce s-a ajuns la cuțit…

Ulterior operației, indiferent că este vorba despre noduli benigni sau cancer, viața își urmează cursul normal, bineînțeles cu condiția ca pacienții să se prezinte periodic la consultații și să urmeze un tratament cu forme de sinteză a hormonului tiroidian (fără de care nu se poate trăi!) și o terapie cu iod radioactiv, pentru a elimina celulele tiroidiene rămase în organism.

De asemenea, recuperarea și păstrarea ritmului normal al vieții depind și de starea psihică a pacienților.

"Esențial este însă dozajul personal de hormoni tiroidieni, ce trebuie urmărit de medic, pentru a se asigura că nivelul administrat este cel benefic pentru pacient", a mai subliniat medicul endocrinolog.

Comentează știrea

George S
7 februarie 2017
Tratament naturist

Un tratament eficient pentru nodulii tiroidieni este produsul naturist Stopnodul. Eu l-am folosit si a dat rezultate foarte bune. Intrati pe www.naturapascal.ro si comandati acest minunat produs.

Rada
27 aprilie 2017
Multumesc

Dupa ce am citit recomandarea domnulu George S. despre StopNodul, am comandat si eu si am urmat tratamentul. Multumesc. Datotita dvs am scapat de un nodul tiroidian cu care ma chinuiam de vreo 4 ani.

Carmen
11 octombrie 2017
Crea naturista pentru noduli tiroidieni 7plante stopnodul

Buna ziua! sant Carmen, am 33 de ani. in urma cu 9 luni am descoperit ca am o umflatura la gat, am fost la un medic endocrinolog mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca am 2 noduli solizi de 30/19 mm si mi-a dat sa fac si analizele TSH (0,672) T4 (8,80) anti TPO (10,0) dupa care in urmatoarea saptaman mi-a dat trimiteri la PARHON Bucuresti, pentru alte investigatii .Acolo m-a consultat dr. D NICULESCU, mi-a mai facut o ecografie si noduli erau 39/25 adica erau mai mari la interval de o saptamana, apoi m-am dus la dr. Trifan Irina. Pe langa tratament cu pastille, dr. Trifan mi-a recomandat si crema 7Plante Stopnodul. Substantele din crema asta sunt ca niste medicamente care se duc direct pe noduli, cand o aplici pe gat. Vreau sa multumesc doamnei doctor Trifan ca mi-a dat aceasta crema si m-a scapat de noduli si implicit de o operatie deloc dorita.

Carmen
11 octombrie 2017
Crema naturista pentru noduli tiroidieni 7plante stopnodul

Crea naturista pentru noduli tiroidieni 7plante stopnodul Buna ziua! sant Carmen, am 33 de ani. in urma cu 9 luni am descoperit ca am o umflatura la gat, am fost la un medic endocrinolog mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca am 2 noduli solizi de 30/19 mm si mi-a dat sa fac si analizele TSH (0,672) T4 (8,80) anti TPO (10,0) dupa care in urmatoarea saptaman mi-a dat trimiteri la PARHON Bucuresti, pentru alte investigatii .Acolo m-a consultat dr. D NICULESCU, mi-a mai facut o ecografie si noduli erau 39/25 adica erau mai mari la interval de o saptamana, apoi m-am dus la dr. Trifan Irina. Pe langa tratament cu pastille, dr. Trifan mi-a recomandat si crema 7Plante Stopnodul. Substantele din crema asta sunt ca niste medicamente care se duc direct pe noduli, cand o aplici pe gat. Vreau sa multumesc doamnei doctor Trifan ca mi-a dat aceasta crema si m-a scapat de noduli si implicit de o operatie deloc dorita.

Loredana
19 februarie 2018
Rezultat 7Plante Stopnodul

Multumesc George, Rada, Carmen. M-am inspirat din comentariile voastre si am folosit si eu 7Plante ( Stopnodul). Dupa 3 luni am scapat de cei doi noduli tiroidieni. Multumesc ca sunteti aici si ii ajutati si pe altii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3535 secunde