Mutațiile, legătura dintre alunițe și cancerul de piele

434
Mutațiile, legătura dintre alunițe și cancerul de piele - 7126c3a6111f0dc9f0bc7ecd4325b63d.jpg
Un studiu realizat de cercetătorii de la King’s College London menționează că mutațiile a două gene care determină apariția alunițelor pe corp pot să dubleze riscul de declanșare a cancerului de piele, informează newstin.co.uk. Oamenii de știință au identificat genele după ce au analizat codurile genetice a peste 750 de perechi de femei gemene din Anglia. Mutațiile au fost descoperite pe două gene care au o strânsă legătură cu apariția melanomului, o formă de cancer de piele.
Gemenii sunt preferați de cercetători pentru astfel de studii pentru că sunt de ajutor la separarea mai ușoară a efectelor care țin de genetică sau de mediul înconjurător. "Gemenii ne-au ajutat, în ultimii 13 ani, să stabilim că alunițele sunt moștenite, să izolăm regiunile genetice, iar acum ne-au ajutat să identificăm genele implicate", a explicat Tim Spector, coordonatorul studiului.
Alunițele sunt comune tuturor populațiilor europene, iar riscul ca ele să se transforme în melanom este foarte mic. Totuși, persoanele care au multe alunițe pe corp, mai ales de dimensiuni mari, trebuie să se supună unor investigații medicale cât mai rapid. Specialiștii spun că genele noi descoperite pot fi folosite la diagnosticarea alunițelor și a cancerului de piele, oferind totodată mai multe informații în legătură cu posibile noi tratamente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Dietă pe bază de pepene
Pagina a fost generata in 1.8786 secunde