Mersul pe bicicletă îi poate lăsa infertili pe bărbați

487
Mersul pe bicicletă îi poate lăsa infertili pe bărbați - mersulpebicicleta-1319463326.jpg

Articole de la același autor

Mersul cu bicicleta este una dintre cele mai sănătoase metode de a face mișcare și are o mulțime de beneficii pentru starea de sănătate. Paradoxal, nu este valabil și pentru sănătatea sexuală a bărbaților. Se pare că obiceiul zilnic de a merge cu bicicleta poate fi o cauză a infertilității masculine.

Pe lângă patologia clasică și stilul de viață defectuos, există un risc destul de crescut în opinia multora, ca pedalatul să devină o cauză a incapacității bărbaților de a procrea.

Concret, pedalatul constant și intens poate diminua producția de spermă. De ase-menea, afectează calitatea spermei prin creșterea temperaturii corporale și fricțiunea testiculelor de șaua bicicletei. Pentru a "funcționa" cores-punzător, testiculele trebuie să aibă o temperatură constantă și să fie păstrate cât mai "la rece".

Pentru ca mersul pe bicicletă să fie sigur, trebuie luate următoarele măsuri: echiparea cu pantaloni largi, din materiale naturale și fluide; se alege o șa specială pentru bărbați, mai lată și mai comodă; evitarea străzilor și zonelor cu denivelări; se fac pauze dese. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4356 secunde