Medicina Internă, sufocată de cazuri care nu reprezintă urgență

252
Medicina Internă, sufocată de cazuri care nu reprezintă urgență - interne-1488385434.jpg

Articole de la același autor

Secțiile de Medicină Internă sunt de-a dreptul sufocate de pacienți. În primul rând, aici sunt internați nu numai constănțenii, dar și bolnavii din județele limitrofe, iar acest lucru generează o aglomerație excesivă. 


În plus, a precizat șeful secției, dr. Doina Catrinoiu, pentru că Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) este singurul spital de urgență din zonă, apoi nu există unități sanitare de alt profil, cum ar fi un spital de Pediatrie sau Neurologie etc. 


"Din această cauză locurile în spital sunt limitate. Apoi, mai există o problemă legată de lipsa de îngrijire a persoanelor cu boli cronice la domiciliu. Motivele sunt diverse: pornind de la problemele financiare și terminând cu lipsa de educație medicală a populației, care nu este foarte preocupată de boală decât atunci când ajung în spital. 


Pe de altă parte, situația este foarte greu de gestionat, având în vedere că în urgență se prezintă suficient de mulți pacienți care nu sunt de urgență, iar ei sunt trimiși ulterior la consulturi pe secție și așa aglomerează foarte tare medicii de gardă din motive diverse", a declarat specialistul. 


Spre exemplu, a completat dr. Catrinoiu, unii dintre ei nu sunt asigurați la sistemul de sănătate și atunci se prezintă la spital pentru a-și face o serie de analize. Alții, în schimb, ajung la SCJU pentru că nu au medic de familie sau sunt prea ocupați să se prezinte la medicul de familie și atunci vin noaptea în Urgență. 


Ca și patologie, pe secția de Interne ajung și bolnavi cu hemoragii digestive, afecțiuni hepatice decompensate, afecțiuni respiratorii decompensate, dar și pacienți oncologici care vin pentru urgențe importante. 


"Aceștia din urmă trebuie internați tot la noi, pentru că secția de Oncologie este foarte mică și nu poate asigura decât tratamentul oncologic. Cu alte cuvinte, tot noi tratăm complicațiile legate de afecțiunile bolnavilor de cancer", a completat medicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Bolnavii vor purta brățări  de identificare
Pagina a fost generata in 0.5633 secunde