Medicii din întreaga țară se vor instrui la Constanța

856
Medicii din întreaga țară se vor instrui la Constanța - proiectinstruiremedici-1322682391.jpg
Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța a lansat, ieri, un proiect prin care se urmărește perfecționarea personalului din domeniul sanitar prin înființarea unui centru de instruire. Cu toate că centrul se va deschide la Constanța, proiectul se desfășoară la nivel național.
"Prin acest proiect se dorește îmbunătățirea nivelului de calificare prin promovarea și asigurarea formării profesionale pentru personalul medical și pentru managerii din domeniul sanitar. Pe termen lung urmărim creșterea calității programelor de formare continuă a angajaților din sistemul sanitar", a declarat dr. Constantin Dina, șeful Direcției Județene de Sănătate Publică. Acesta a subliniat importanța unui astfel de program, în condițiile în care, anul trecut, managementul unităților sanitare a fost descentralizat către autoritățile locale. "Spitalele se confruntă cu lipsa medicilor specialiști sau alte probleme privind personalul medical. Creșterea gradului de formare profesională pentru specialiștii din domeniul sănătății ar rezolva această situație", mai spune dr. Dina.
Unul dintre inițiatorii proiectului este dr. Cătălin Grasa, directorul medical de la Spitalul Județean de Urgență Constanța. "Peste 1.100 de angajați în sistemul medical vor participa la cursuri pentru creșterea nivelului de calificare. Ne adresăm angajaților care au peste 45 de ani și studii medii", spune dr. Cătălin Grasa. În plus, programul se adresează și celor 42 de manageri ai unităților sanitare din fiecare județ din țară care vor urma cursuri de creștere a performanțelor în domenii precum economia sanitară, informatica și securitatea în muncă.
Directorul medical al SJU a menționat că în finalul acestui proiect, în sediul DSP Constanța se va amenaja sala de la demisol, care va deveni noul centru de instruire. "Dorim să ridicăm acest centru la Constanța, pentru a-l transforma într-unul de referință privind standardele sanitare europene", a mai spus dr. Grasa.
Managerul proiectului este Cosmin Meleca și vine de la o companie de consultanță cu o vastă experiență în acest domeniu. "Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 18 luni și costă, în total, 3,4 milioa-ne de euro. Din acești bani, 600 de mii de euro reprezintă contribuția DSP, iar restul sunt fonduri europene", spune managerul.
Cosmin Meleca a ținut să precizeze că, la ora actuală, DSP Constanța este singura direcție de sănătate publică din țară care desfășoară un astfel de proiect. "Centrul de instruire va fi unic în țară și va fi realizată și o platformă e-learning", afirmă Meleca.
Cursurile pentru medici vor începe, cel mai probabil, în luna mai a anului viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko suspectă de cancer
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Social : Medicii susțin, duminică, rezidențiatul
Pagina a fost generata in 0.1933 secunde