Medicii constănțeni se vor reuni la Neptun

291
Medicii constănțeni se vor reuni la Neptun - mediciiconstanteni-1409062258.jpg

Articole de la același autor

Organizată în perioada 27 - 30 august, a V-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Familie, un eveniment devenit tradiție în ultimii ani, va reuni la Neptun, atât cadre medicale din Constanța, cât și specialiști de peste hotare.

Președintele Asociației Medicilor de Familie "Tomis" Constanța, dr. Laura Maria Condur, a declarat că ediția din acest an va avea și participare internațională.

"Tema conferinței de anul acesta se numește «Medicina de Familie - Piatră de temelie a Medicinei Moderne. Actualități și perspective».

Ca o noutate, la conferință vom aniversa și Ziua Medicului de Familie, ce a fost sărbătorită la nivel național la data de 4 iulie.

Conferința se va derula sub egida Societății Naționale de Medicină de Familie în parteneriat cu Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității «Ovidius» Constanța și Colegiul Medicilor. Estimăm ca numărul participanților să fie de aproximativ 500, mai mulți decât în anii trecuți", a precizat medicul.

Pe parcursul celor patru zile, medici specialiști vor ține prelegeri pe diferite teme de specialitate. Printre temele abordate precizăm: "Impactul poluării aerului din încăperi asupra sănătății umane" - prof. univ. dr. Fokion Vosniakov; "Actualități în boala arterial periferică" - dr. Irinel Raluca Parepa; "Importanța magneziului pentru organism" - dr. Virginia Marina, "Vaccinologia încotro?" - prof. univ. dr. Sorin Rugină, "Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea ADHD" - dr. Gina Goleșteanu.

Invitatul de onoare al acestei conferințe va fi președintele Asociației Balcanice de Mediu, prof. Fokion Vosniakos din Grecia. De asemenea, vor fi prezenți mai mulți medici care reprezintă Societatea Medicală Română din Marea Britanie, dar și specialiști din Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 August 2014
Stire din Eveniment : Turist mort în stațiunea Neptun
Vineri, 08 August 2014
Stire din Eveniment : Trafic deviat în stațiunea Neptun
Pagina a fost generata in 0.6055 secunde