Mamografii și teste Babeș-Papanicolau gratuite, la Năvodari

468
Mamografii și teste Babeș-Papanicolau gratuite, la Năvodari - mamografiisiteste-1406826781.jpg

Articole de la același autor

Locuitoarele orașului Năvodari, dar și turistele aflate în vacanță în zonă vor putea face investigații medicale gratuite la sân și colul uterin.

Unitatea Mobilă de Diagnostic - Sân și Col uterin "Renașterea" își va începe activitatea la Năvodari, pe 8 august, și va staționa aici până pe data de 4 septembrie. Prin acest program, se oferă mamografii și teste Babeș-Papanicolau în regim de gratuitate femeilor din comunitățile cu acces limitat la aceste tipuri de investigații medicale.

Fundația "Renașterea" este cea care a realizat acest program, aducând în țară prima unitate mobilă pentru investigații de sân și de col uterin, pentru diagnosticarea precoce a cancerului, în anul 2008. În cadrul unității, sunt amenajate un cabinet ginecologic și unul de radiologie și mamograf.

Până în prezent, unitatea mobilă "Renașterea" a ajuns în 32 de localități ale României, iar peste 16.400 de femei au beneficiat de servicii medicale gratuite, fiind efectuate 14.720 de teste Babeș-Papanicolau și 8.389 de mamografii.

Unitatea Mobilă Renașterea reprezintă o investiție de peste 300.000 de euro, finanțată de Enel Cuore Italia, iar costurile legale de operare în perioada august - noiembrie 2014 provin din finanțare europeană prin POSDRU și fonduri proprii ale fundației. Primăria Năvodari este partenerul local al proiectului, susținând Fundația "Renașterea" pe plan local, prin cazarea personalului medical, efectuarea programărilor, asigurarea racordului la electricitate, alimentare cu apă și pază.

"Sănătatea este un dar pe care trebuie să învățăm să îl prețuim și să îl păstrăm! Controlul medical efectuat anual este deosebit de important pentru a ne ajuta să depistăm orice afecțiune la timp pentru a putea fi vindecată. Prin acest proiect, dorim să venim în sprijinul femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale, aducând cabinetele medicale la ele în localitate", a declarat Mihaela Geoană, președintele Fundației "Renașterea".

Unitatea mobilă va staționa în incinta Par-cului central al orașului Năvodari, iar programările se pot face la numărul de telefon 0241/761.603 sau la sediul Primăriei Năvodari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4895 secunde