Mai mult de jumătate din pastilele de supt pentru gât au contraindicații

794
După ce, săptămâna trecută, am aflat câte E-uri conțin tabletele de supt pe care le folosim pentru durerile în gât, acum vom vedea ce contraindicații prezintă aceste medicamente.
Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a realizat, luna trecută, un studiu pentru a descoperi contraindicațiile celor mai vândute produse de acest tip, folosite și de adulți și de copii.
În condițiile în care pastilele de supt se pot elibera oricui fără prescripție, este important să vă informați cu privire la efectele secundare pe care le-ați putea avea și să citiți etichetele produselor.
Cei de la Asociația pentru Protecția Consuma-torilor au analizat etichetele a 24 de tablete și au constatat că peste 50% dintre acestea prezintă minimum o contraindicație. Mai mult, aproape 25% dintre pastilele de supt au două sau mai multe contraindicații.
Printre acestea, se numără hipersensibilitate la componentele produsului sau leziuni ale cavității orale și faringiene. De asemenea, unele tablete nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau în timpul alăptării, copiilor sub trei sau patru ani, persoanelor alergice și diabeticilor.
Cei care vor să afle exact care sunt efectele secun-dare ale fiecărui produs analizat pot vizita pagina de internet www.teste-comparative.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Sosesc peste 200 de ambulanțe noi
Pagina a fost generata in 2.2412 secunde