La ce oră ar trebui să ne culcăm, pentru a ne păstra sănătatea

43
La ce oră ar trebui să ne culcăm, pentru a ne păstra sănătatea - somn-1480015287.jpg

Articole de la același autor

Dacă acum 20 de ani obișnuiam să mergem la culcare, în jurul orei 22:00, maxim 23:00, astăzi, majoritatea persoanelor nu reușesc să adoarmă decât abia după ora 1:00 sau 2:00. În opinia specialiștilor, insomniile se instaurează din cauza stresului tot mai mare, la care suntem supuși, zi de zi, dezvoltând, de multe ori, stări de anxietate și de depresie. Ca să ne păstrăm starea mentală și fizică la parametri buni, specialiștii recomandă că trebuie să ne întoarcem la vechea tradiție de a ne pune la somn, începând cu ora 22:00, altfel vom dezvolta în timp așa-zisa oboseală cronică, stare care ne poate scădea radical performanțele, în tot ceea ce facem, în general, din cauza epuizării glandelor suprarenale.


"Chiar dacă pare imposibil să adormim la ora 22:00, ținând cont de actualele circumstanțe, câteva exerciții simple de relaxare pe care le putem efectua, timp de 10 minute, înainte de culcare, ne pot ajuta să uităm de toate grijile și să putem dormi liniștiți, fără pauze, timp de aproximativ 8 ore pe noapte. Dacă vom păstra acest program de somn, starea noastră de sănă-tate se va îmbunătăți vizibil, vom deveni mult mai energici, ne vom recăpăta puterea de concentrare și vom reuși mult mai ușor ceea ce ne-am propus", afirmă Dana Țupa, specialist yoga. 


Pentru un somn liniștitor, bea un ceai cald de tei, îndulcit cu miere de tei, cu aproximativ 30 minute înainte de culcare. Efectul calmant al acestuia este dat de proprietățile neurosedative și antispastice ale florilor de tei, datorită uleiului esențial de farnesol. Dacă ai copil, știi că înainte de a merge la culcare, acesta este îmbăiat, masat, dat cu ulei etc. Tot astfel, o baie caldă înainte de somn, în care să fie picurat ulei de lavandă, poate face minuni, întrucât mușchii se relaxează, apa caldă face corpul să fie într-o zonă de confort, iar uleiul de lavandă este relaxant.


Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum să-ți păstrezi o memorie de fier
Luni, 10 Noiembrie 2014
Stire din Actual : India are un ministru al Yoga
Pagina a fost generata in 0.3312 secunde