În sfârșit, un medic spune adevărul despre riscurile nașterii prin cezariană

720
În sfârșit, un medic spune adevărul despre riscurile nașterii prin cezariană - riscuricezariana-1484840042.jpg

Articole de la același autor

Potrivit doctorului chirurg ginecolog Iosif Niculescu, multe femei aleg cezariana fără să fie pe deplin informate asupra consecințelor acestei intervenții medicale asupra corpului lor și asupra fătului.

"Fiind vorba despre o intervenție chirugicală, aceasta vine la pachet în primul rând cu toate riscurile imediate pe care le implică o operație: infecție, hemoragie, probleme cu anestezia, cheaguri de sânge – riscul de tromboză și embolie crește de 7-8 ori – și vătămare accidentală a țesuturilor învecinate", explică medicul pentru secretulcunoasterii.ro.

Ceea ce mulți nu realizează este că nașterea prin cezariana are efecte pe termen lung asupra sănătății, mai ales dacă se pune problema unei sarcini ulterioare. Riscul de ruptură uterină categoric crește proporțional cu numărul cicatricilor și devine de 2-3 ori mai mare după a doua operație. Însă riscul cel mai mare este necesitatea scoaterii uterului care apare în cazurile de placentă praevia. Aceasta presupune tulburări de implantație a placentei la sarcinile ulterioare, ce se soldează cu sângerări masive, înaintea sau în timpul nașterii.

În ceea ce-l privește pe copil, există dovezi că, neparcurgând canalul de naștere, intestinul și pielea fătului nu se populează cu germenii mamei, ceea ce duce la probleme imunitare. De asemeni, copiii născuți prin cezariană au dificultăți mai mari de adaptare respiratorie, bineînteles, în afara cazurilor în care operația este recomandată medical, precizează aceeași sursă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0799 secunde