Iarna, anotimpul perfect pentru epilarea definitivă

808

Articole de la același autor

Dacă vreți să renunțați la epilarea clasică, cu efecte de scurtă durată și vreți să încercați epilarea definitivă, iarna este momentul cel mai bun.

Epilarea definitivă este un procedeu estetic care vă ajută să scăpați de pilozitatea excesivă de pe toate zonele corpului, inclusiv faciale, axilare, inghinale sau picioare. În prezent, se folosește aparatură de ultimă generație, special creată pentru a îndepărta firul de păr definitiv.

Epilarea definitivă poate da rezultate foarte bune la axile, inghinal, picioare, brațe, dar și la față - perciuni, gât, frunte, bărbie, mustață. După efectuarea unei singure ședințe, 15 - 20 la sută din părul de pe zona tratată va cădea treptat, după 1 - 3 săptămâni.

"Fotoepilarea poate fi realizată cu două tipuri de aparate: laser și IPL (lumină intens pulsată). Diferența dintre cele două este că, la laser, firul de păr poate avea între 2 și 4 mm, pe când la IPL este indicat să fie foarte mic", explică Nicoleta Suciu, asistent medical și specialist în remodelare corporală la Centrul de Înfrumusețare Cellulem Block Belleza Constanța.

Împreună cu specialiștii, puteți alege tehnologia care vi se potrivește, cu laser sau cu IPL, dar și câte ședințe sunt necesare. Înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, se efectuează un test de sensibilitate gratuit pentru mai multă siguranță.

Durează, dar merită

"Metodele folosite sunt IPL (Lumină Intens Pulsată) și Laser (aceasta se poate efectua pe pielea bronzată fără pauză de soare). Lumina emisă de dispozitiv este absorbită de melanină (pigmentul firului de păr), este transformată în căldură și condusă până la rădăcină, unde distruge celulele germinative. Tratamentul de epilare definitivă este eficient doar atunci când firul de păr se află în faza activă de creștere. După efectuarea ședinței, aproximativ 15 - 20 la sută din părul de pe zona tratată va cădea treptat după 1 - 3 săptămâni. Cu cât părul este mai închis la culoare (conține mai multă melanină) și mai gros, cu atât este eliminat mai repede", mai expli-că reprezentantul Cellulem Block.

Tratamentul nu are rezultate pentru părul alb sau blond, deoarece este lipsit de pigment. De asemenea, părul fin și mai deschis la culoare se elimină mai greu și este necesar un număr mai mare de ședințe.

Nu elimină tot părul

Numărul de ședințe necesare pentru a obține rezultate depinde de mai mulți factori, precum fototipul pielii, culoarea și caracteristicile firului de păr (grosimea), zona tratată, vârsta și sexul, metabolismul hormonal. O ședință durează de la câteva minute, în cazul zonelor mici, cum ar fi buza superioară sau băr-bia, până la o oră și jumătate. Pe-rioada între două ședințe este de șase până la opt săptămâni, în funcție de zona tratată. Tratamentul nu este dureros, se simte doar o piș-cătură suportabilă și o ușoară sen-zație de căldură. Vă puteți întoarce imediat la activitatea obișnuită.

"Firele de păr tratate cu succes în faza activă nu vor mai crește niciodată, dar pe zona tratată vor mai apărea fire de păr produse de alți foliculi. Nu se obține o curățare a zonei de sută la sută. Părul apărut după tratament este fin, depigmentat, cu aspect de puf. Se recomandă efectuarea unei ședințe de întreținere o dată sau de două ori pe an", adaugă specialistul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum să fim frumoase în sezonul rece
Vineri, 19 Iulie 2013
Stire din Diverse : Metode eficiente de epilare
Pagina a fost generata in 0.9458 secunde