Fonduri pentru bolnavii de tuberculoză și HIV

75
Fonduri pentru bolnavii de tuberculoză și HIV - fonduripentrubolnavii-1412006539.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății, în colaborare cu statul norvegian au început derularea programului "Inițiative în domeniul sănătății", în valoare de 24.828.235 de euro, care abordează cele mai importante amenințări în ceea ce privește bolile infecțioase, cu accent pe tuberculoză, HIV/SIDA, hepatita B și C. Programul urmărește, de asemenea, creșterea accesului grupurilor vulnerabile, inclusiv romii, la servicii medicale de bază.

Programul conține mai multe proiecte, care vor aborda probleme de sănătate publică, cum ar fi prevalența mare a tuberculozei și a tuberculozei rezistente la medicamente (MDR-TB) dar și a altor boli transmisibile și netransmisibile, cum ar fi HIV/SIDA și hepatita cronică B si C.

Asistență medicală de bază pentru grupurile vulnerabile, precum și măsurile de prevenire, cum ar fi programele de depistare a cancerului și promovarea unui stil de viață sănătos se numără, de asemenea, printre prioritățile programului.

Fondurile vor avea, printre altele, o contribuție majoră la eradicarea tuberculozei în România: 1000 de pacienți vor fi tratați în timp ce 10.000 de persoane vor fi testate pentru a preveni răspândirea tuberculozei și pentru a spori aderența la tratament. 35 000 de persoane vor beneficia de intervenții orientate pe reducerea HIV, și hepatita B și C infecții în rândul utilizatorilor de droguri injectabile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Sănătatea primește mai mulți bani
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum poți afla ce drepturi ai ca pacient
Pagina a fost generata in 1.586 secunde