Femeile optimiste sunt mai longevive

209
Femeile optimiste sunt mai longevive - 24e793957f197ac27745a8818586ec8c.jpg
Femeile care sunt optimiste prezintă un risc mai mic de a dezvolta maladii cardiace sau de a deceda prematur, potrivit unui studiu american recent, publicat în revista medicală Circulation, informează bbc.co.uk.
Acest studiu american este în concordanță cu un altul realizat la începutul acestui an de o echipă de cercetători olandezi, care demonstrase faptul că optimismul reduce riscul de apariție a maladiilor cardiace în cazul bărbaților.
Studiul american, la care au participat aproape 100.000 de femei, care au fost monitorizate timp de opt ani, a relevat faptul că pesimiștii au, în general, o tensiune arterială și un nivel al colesterolului mai mari.
Femeile optimiste se confruntă cu un risc de apariție a maladiilor cardiace, în medie, cu 9% mai mic și cu un risc de deces din alte cauze cu 14% mai scăzut.

Femeile cinice trăiesc mai puțin
Prin comparație, femeile cinice, care nutresc uneori gânduri ostile față de cei din jur sau care, în ge-neral, nu au încredere în oameni, sunt cu 16% mai expuse riscului de deces, potrivit aceluiași studiu.
Experții consideră că persoa-nele optimiste se descurcă mai bine în situații dificile și pot să se îngrijească mai bine atunci când se îmbolnăvesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 August 2009
Stire din Sănătate : Câinii pot... număra!
Pagina a fost generata in 1.8843 secunde