Elixirul tinereții se află în trei pahare de vin roșu

1130
Elixirul tinereții se află în trei pahare de vin roșu - 5107915b16ea89bdc0dd279cc6686680.jpg
Consumarea a trei pahare de vin roșu prelungește viața - este concluzia unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Pentru bărbați sunt suficiente trei pahare de vin roșu pe zi, în vreme ce pentru femei doza este de maximum două pahare pe zi.
Vinul este benefic datorită unei substanțe denumită rezveratrol, care se găsește în fructe, precum strugurii și rodiile. Efectul substanței a reprezentat obiectul cercetării realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Madison din SUA. Experții au testat compusul pe un eșantion de cobai, care au fost hrăniți cu mici cantități de rezveratrol. Specialiștii au constatat că substanța are influență asupra mecanismelor genetice ce provoacă îmbătrânirea și poate oferi protecție inimii. "Compusul este activ în doze mici, iar efectele lui la nivel genetic seamănă cu cele ale unui regim hipocaloric", a explicat dr. Thomas Prolla, coordonatorul studiului.
Acest fapt poate explica rata scăzută de maladii cardiovasculare în rândul populațiilor consumatoare de vin, precum francezii sau locuitorii din țările din sudul Europei. De altfel, cercetările au demonstrat că acest compus natural are efecte benefice și asupra anumitor tipuri de cancer, precum cel de prostată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1609 secunde