Elevii constănțeni, testați gratuit de diabet

484
Elevii constănțeni, testați gratuit de diabet - diabett-1321468496.jpg

Articole de la același autor

Peste 300 de elevi au fost testați gratuit de glicemie, la începutul acestei săptămâni. Acțiunea a făcut parte din proiectul "Zâmbește dulce", realizat cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului, marcată pe 14 noiembrie.
Cu acest prilej, 19 asociații ale pacienților cu diabet din țară, membre ale Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, au efectuat simultan mai multe acțiuni de testare gratuită a glice-miei.
Președintele Asociației Copiilor și Tinerilor cu Diabet "Sweet Land" din județul Constanța, Liliana Moldoveanu, a precizat că ideea testărilor gratuite în școli a venit chiar din partea unei eleve de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Studenții de la Medicină, însoțiți de un tânăr insulino-dependent de la asociația "Sweet Land", au efectuat testările la șase licee din Constanța.
"Dintre cei trei sute de elevi testați, 20 aveau glicemia peste valorile normale și au fost sfătuiți să repete analizele cât mai curând", a precizat Liliana Moldoveanu.
Tot de Ziua Mondială a Diabetului, tinerii cu diabet din asocia-ția "Sweet Land" au testat glicemia a aproximativ 150 de persoane și au fost depistate zece persoane cu valori peste limită. Evenimentul s-a desfășurat duminică, 13 noiembrie, sub denumirea "Fii liber în țara dulce" la City Park Mall din Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ținem un post sănătos
Pagina a fost generata in 0.3259 secunde