Doar un pas până la epidemia de gripă! Ce spun medicii specialiști

252
Doar un pas  până la epidemia de gripă!  Ce spun medicii specialiști - situatiecazurigripa-1484226671.jpg

Articole de la același autor

Numărul de cazuri de gripă și viroze respiratorii a crescut extrem, în ultimele două săptămâni, iar potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale, înregistrându-se aproximativ 65.000 de cazuri în toată țara. 


Cu toate acestea, autoritățile în domeniu nu au declarat stare de epidemie, deoarece, teoretic, ar trebui să fie bolnavă 50% din populația unei regiuni, ca să poată fi declarată oficial epidemia. În acest context, populația este liniștită, iar din cauza lipsei de informare, cu privire la viteza reală cu care se propagă virusul gripal, nu este suficient de precaută. 


"Pentru a se recurge la vaccinarea obligatorie a copiilor și bătrânilor, trebuie să se declare oficial epidemia de gripă. La nivelul județului Constanța, nu cred că este cazul de epidemie, bazându-ne pe raportul cazurilor din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Așadar, în perioada 2 - 8 ianuarie, au fost diagnosticate, în serviciul de boli infecțioase, un număr de 50 cazuri de afecțiuni respiratorii, din care au fost spitalizate 34. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să rămână în alertă, să evite spațiile aglomerate, unde, de regulă, lâncezesc virusurile", explică dr. Stela Halichidis, manager al Spitalului de Boli Infecțioase. 


Așadar, nu intrați în contact cu persoanele bolnave, ocoliți mall-urile, dar, mai ales, locurile de joacă din mall-uri și spălați-vă mâinile cât mai des.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde