DISPERARE la Constanța: bolnavii de inimă vor aștepta trei ani pentru a fi operați

1172
1
DISPERARE la Constanța: bolnavii de inimă vor aștepta trei ani pentru a fi operați - operatie-1329932129.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Spitalului Județean Constanța cere explicații Guvernului cu privire la criteriile în urma cărora se repartizează resursele financiare către spitalele din țară. Și asta deoarece unitatea sanitară din Constanța a primit fonduri prin programul național de operații pe cord pentru doar 54 de intervenții, anul acesta.

Calculele făcute de conducerea spitalului de urgență arată că, în mod obișnuit, sunt în jur de 500 de cazuri de intervenții chirurgicale pe cord în fiecare an. "Avem între 400 și 500 de cazuri pe an. De aproape opt ori mai mult decât bugetul alocat de la minister", spune dr. Dan Căpățână, managerul spitalului. Prin urmare, bolnavii sunt puși pe o listă de așteptare, iar unii ajung să fie operați abia în trei - patru ani. "De exemplu, dacă pacientul se află anul acesta pe poziția 308, abia în 2015 va avea șansa să fie operat pe cord", a explicat dr. Căpățână. 

Comentează știrea

sorin
4 aprilie 2012
"explicatii"

Nu inteleg , zilnic aceleasi subiecte in toate ziarele .Mai oameni buni ,la vot aveti grija sa numai ajunga nimic din mizeriile care ne-au condus pana acum la guvernare . E foarte simplu .Jos mizeriile din ultimii 23 de ani !! Locul tuturor care au fost la guvernare ,nu este decat intr-un singur loc ...La puscarie!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6207 secunde