Directorul Căpățână ȘOCHEAZĂ!Cât trebuie să aștepte un pacient cu infarct pe holurile Spitalului Județean

1383
6

Articole de la același autor

În ciuda faptului că o pacientă care a ajuns la urgența Spitalului Județean Constanța cu infarct miocardic a fost lăsată să aștepte 4 ore pentru un consult, conducerea instituției susține că totul a decurs "ca la carte", inclusiv timpii de așteptare care au fost respectați. Nu de aceiași părere sunt, însă, cadrele medicale din secția de terapie intensivă a Spitalului Militar București, medici care susțin că viața bolnavei a fost pusă în pericol.


La câteva zile după ce o pacientă a fost lăsată să aștepte 4 ore pe holurile Spitalului Județean Constanța, deși suferise un infarct, conducerea instituției susține că au fost respectate toate procedurile medicale, inclusiv "timpii de așteptare". Mai mult, managerul declară că pacientei i s-au administrat și medicamente care să-i stabilizeze starea de sănătate. "Cazul a fost investigat în timpii operativi și s-au respectat toate protocoalele. Pacienta a ajuns la spital cu scaune diareice și dureri în piept, însă infarctul debutase cu 20 de ore înainte de a ajunge efectiv la urgență. După ce a fost investigată conform procedurilor și chiar i s-au administrat anticoagulante, a fost apelat Spitalul Militar din Capitală, și, concomitent, aeronava SMURD care a fost pregătită pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Faptul că pacienta nu a fost preluată de la spital se datorează faptului că acest tip de avioane nu zboară noaptea. Este adevărat că pacienta s-a prezentat foarte târziu și acest lucru a produs leziuni ireversibile. De altfel, precizez că a fost vorba despre un infarct atipic", a precizat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 


Ce se-ntâmplă cu pacienții care fac infarct
Deși conducerea Spitalului Județean Constanța a susținut în repetate rânduri că pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la București pentru a se trata, iar la Constanța există atât aparatura necesară, cât și o secție de cardiologie nou-renovată, pacienții care fac infarct sunt trimiși tot la spitalele din Capitală. 


Pe de altă parte, conducerea pune aceste cazuri pe seama faptului că Spitalul Județean Constanța nu a fost introdus până acum pe lista unităților sanitare care beneficiază de fonduri pentru Programul Național de Infarct Miocardic.  "La inițiativa Ministerului Sănătății, am încheiat un parteneriat cu Academia de Științe Medicale prin care vom primi un angiograf performant. Cu această ocazie, am primit și promisiuni din partea ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, în privința introducerii Spitalului Județean Constanța în Programul Național de Infarct Miocardic. Suntem încă în faza de implementare a acestui program și am început să contactăm medici din țară, specializați atât pe cardiologie intervențională, cât și pe parte neurologică. Astfel, vom putea realiza aici și intervenții mult mai complexe din această sferă. Colaborarea pe cardiologie intervențională și neurologie va fi finanțată din fonduri structurale", a mai spus managerul instituției, Dănuț Căpățână. 


Comentează știrea

1
8 octombrie 2014
Opinie

Mi se face greata cand vad cine ce manageri avem.

MIELUTU
8 octombrie 2014
tupeu si incompetenta

CAPATANA,esti un triplu dobitoc. am facut un infarct intr-o capitala occidentala, am ajuns singur la urgenta, in 10 minute eram inconjurat de 2 medici plus asistente, consultat, intubat. am fost stabilizat si transportat la o clinica de cardiologie unde am fost dus direct in sala de operatie unde numele meu era deja la una din mese.Dute dracu si vinde zarzavat la piata....Dupa cate stiu, medicii din Buc au fost f surprinsi de lipsa de profesionalism de la Cta.

Relu
8 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Dana
8 octombrie 2014
incompetenta

Sunt toti niste nenorociti, de la conducere la infirmiere! Daca nu ai bani sa dai spaga te lasa se mori pe holurile spitalului.

Ely
13 octombrie 2014
UPU

Doamne fereste sa ajungi noaptea in UPU.Am intalnit un caz,fiind cu un pacient la urgente,cand medicul cardiolog de la ora 1 pana la ora 5 nu vrea sa fie deranjat din sectie pentru a cobora in Urgente,sau cand camera de urgente este plina-full- cu pacienti care necesita internarea pe sectii si infirmierele sunt la bancuri si cafele afara pe banci.Chiar daca li s-a dat un diagnostic de internare si pacientii sunt lasati in paturile din urgente fara a fi dusi pe sectii la timp,nu pot primi alti pacienti la consult deoarece nu are unde sa ii aseze pentru consultatii.Medicii(nu toti),asistentele si infirmierele sunt "mana in mana" si se "inteleg" de minune in defavoarea pacientului,a vietii pacientilor veniti la urgente.Fisa de internare se face,dar pacientul ramane tot acolo deoarece "fetele" (infirmierele) sunt la o cefeluta in grup pe langa peretii de la urgente,spunand bancuri cu o tigarica in mana.deseori fiind insotite si de personalul de pe salvari care doresc putina recreere dupa aducerea unui pacient,altii asteptand acasa sosirea salvarii care nu este "disponibila momentan ".Imposibil ca d-l Capatana sa nu cunoasca aceste lucruri,dar "corb la corb nu-si scoate ochii"

teodor
13 octombrie 2014
job

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5845 secunde