Dietă pe bază de pepene

389
Dietă pe bază de pepene - 3ca11bf25d70249efaa8defbad073898.jpg

Articole recomandate

Nutriționiștii susțin că pepenele, roșu sau galben, conține 90% apă, motiv pentru care este indicat în curele de slăbire. Dietele durează zece zile, perioadă în care pepenele poate fi combinat și cu alte fructe de sezon, oferind astfel organismului un echilibru nutritiv.
Specialiștii recomandă, la micul dejun, o felie de pepene roșu, 50 de grame de pâine prăjită, o ceașcă de ceai sau de cafea fără zahăr. La prânz, este reco-mandată consumarea a 100 de grame de carne fiartă - de vită, curcan sau pui -, 100 grame de orez fiert, supă de legume, ciuperci sote și o felie de pepene roșu. La cină puneți pe masă pește slab, preparat la grătar, o felie de pâine prăjită, o salată de legume și o felie de pepene.
Pentru dieta cu pepene galben, specialiștii în nutriție recomandă carnea de pui sau pește, orez, ciuperci, brânză de vaci, ouă fierte, iaurt, varză și fasole verde, dovlecei pane, prăjiți fără ulei. După fiecare masă se consumă o felie de pepene galben. Un aliat al celor două diete îl reprezintă consumul de lichide. Nutriționiștii atenționează că persoa-nele care au o digestie dificilă nu trebuie să consume la aceeași masă pepene cu prăjeli sau conserve. Riscul de indigestie este ridicat.
Consumul de pepene are și beneficii pentru organism, precum ameliorarea arsurilor la stomac și reducerea umflăturilor. De asemenea, mineralele din pepene ajută la prevenirea crampelor musculare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8031 secunde