De ce apar durerile la umeri și cum pot fi tratate

502
De ce apar durerile la umeri și cum pot fi tratate - deceapardureriledeumardeasuprama-1403109480.jpg

Articole de la același autor

Durerea la nivelul umărului și dificultatea în mișcare sunt semne ale unui afecțiuni frecvent întâlnite, mai ales în cazul persoanelor care au depășit 40 de ani: periartrita scapulo-humerală. Bolnavii resimt dureri când se îmbracă, atunci când se piaptănă sau când se întorc cu sacoșa de la piață. Durerile îl pot stânjeni inclusiv în timpul somnului, intensificându-se în anumite poziții.

Cauzele durerii sunt multiple, a precizat dr. Mădălina Iliescu, medic primar recuperare medicală, coordonatorului Centrului de Recuperare Aqua. "La baza suferințelor periarticulare sunt leziunile celei de-a doua articulații a umărului (nr. umărul este format din trei articulații). Acestea sunt leziuni degenerative ale tendoanelor, în special ale supra-spinosului și bicepsului, caracterizate prin necroză. Aceste leziuni duc la rupturi parțiale, rareori totale, precum și la calcificări. Procesele de uzură sunt frecvente la persoanele care depășesc vârsta de 40 de ani, dar sunt, în general, latente clinic. În prezența anumitor factori, precum traumatisme, microtraumatisme (în anumite profesii), expuneri la frig, factori nervoși, se adaugă la procesele degenerative și un proces inflamator, urmat de fibroză", a precizat dr. Mădălina Iliescu.

Această afecțiune a umărului apare, frecvent, în asociere cu afecțiunile sistemului nervos periferic, precum nevralgia cervicală și zona zoster, ori cu afecțiunile sistemului nervos central, precum hemiplegia, boala Parkinson, traumatismele cerebrale, sindroame talamice, dar și cu boli ale organelor intratoracice (angina pectorală, infarct miocardic, tuberculoză pulmonară, intervenții chirurgicale pe plămâni, toracotomii, toracoplastii). "Toate formele de periartrită scapulo-humerală beneficiază cu succes de tratament de recuperare balneofizical, cu viză antialgică, antiinflamatorie, de stabilizare și echilibrare biomecanică și neuromusculară, în care se pot efectua aplicații de electroterapie, laserterapie, ultrasunete, magnetoterapie, termoterapie, masaj și kinetoterapie", a precizat medicul specialist.

În Centrul de Recuperare Aqua, pacienții beneficiază de o evaluare clinică complexă și de alcătuirea unui program terapeutic adecvat stării de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Life and Style : Care sunt durerile de care te scapă sexul
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce dureri ne pândesc toamna
Pagina a fost generata in 0.9384 secunde