Cum vor fi dotate spitalele, anul acesta. Ce specialități sunt vizate

143
Cum vor fi dotate spitalele, anul acesta. Ce specialități sunt vizate - hospital1-1485688390.jpg

Articole de la același autor

Florian Bodog a participat la prima conferință de presă din mandatul de ministru al sănătății, la Oradea. Acesta a anunțat deblocarea Programului de finanțare cu Banca Mondială în valoare de 250 de milioane euro, pentru dotarea cu aparatură performantă a spitalelor din România. 


Prima componentă activată este cea legată de radioterapie. În perioada imediat următoare, Institutul Oncologic și Spitalul Elias, ambele din București, precum și Centrul Oncologic din Oradea vor beneficia de aparatură medicală de ultimă generație (accelerator liniar de particule), potrivit ministrului sănătății. 


În anii următori, programul se va extinde, astfel încât și alte centre și spitale din țară vor fi dotate cu aparatura atât de necesară în tratamentul bolnavilor de cancer și nu numai.


Totodată, 34 de spitale județene vor primi 240 de aparate de anestezie performante. Alte categorii de dotări care vor fi asigurate de Ministerul Sănătății sunt ventilatoarele, instrumente obligatorii pentru menținerea în viață a pacienților aflați în stare critică. De asemenea, spitalele județene care încă nu au computere tomograf vor fi dotate cu astfel de aparate tot din linia de finanțare cu Banca Mondială. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2578 secunde