Cum se tratează inesteticele și dureroasele varice

713
3
Cum se tratează inesteticele  și dureroasele varice - ralucapasare7-1384878983.jpg

Articole de la același autor

Apariția vaselor dilatate pe picioare este, de obicei, primul semn al prezenței varicelor pe care-l observă bolnavii. Mulți îl ignoră, însă. Fie își spun că "dacă nu doare, nu-i bai", fie se tem pentru că au auzit că vecina a ajuns la operație. Medicul chirurg constănțean Raluca Pasăre le atrage atenția acestor bolnavi că nu ar trebui să întârzie să se prezinte la doctor! 


Patologia venoasă a membrelor inferioare - așa numitele varice, cum sunt cunoscute de toată lumea - este din ce în ce mai răspândită în rândul populației și, mai îngrijorător, apare din ce în ce mai frecvent la tineri. Dacă în trecut literatura de specialitate menționa că boala se întâlnește îndeosebi la persoanele de peste 45 de ani, și mai ales la femeile cu mai multe sarcini, în prezent, tot mai mulți bărbați de nici 30 de ani, sportivi, dezvoltă afecțiunea. Indiferent însă de vârstă sau de stadiul bolii, bolnavii nu trebuie să amâne să se adreseze medicului. 


"Pacienții nu trebuie să aștepte să avanseze boala. Există tratament pentru toate stadiile afecțiunii, dar este pe măsura stadiului, cu cât pacienții vin mai târziu, cu atât și tratamentul este mai complex, mai de durată", a atras atenția dr. Raluca Pasăre, specialist chirurgie generală. 


Primele semne ale bolii 


Primele semnale ale instalării bolii varicoase nu sunt de natură să-i îngrijoreze pe pacienți, în general. "Faptul că seara au picioarele obosite sau simt că le pulsează, că li se pun cârcei, ori că simt o senzație de mâncărime la nivelul pielii, nu îi îngrijorează foarte tare. Își spun fie că au o lipsă de calciu, fie că au avut o zi mai grea. Femeile, în special, vin în stadiile de început, din cauze estetice. În primul stadiu, al vaselor sparte, tratamentul este cu laser sau cu scleroterapie, nefiind nevoie de internare. Acesta este un stadiu în care problema este strict estetică", a continuat medicul, referitor la stadiile afecțiunii. 
În stadiul II apar venele dilatate, mai mari, care sperie, dar nu foarte tare, pentru că nu dor. Este posibil, însă, ca oricând această boală varicoasă să avanseze, într-un stadiu superior, iar durerea să fie atât de intensă că este greu de suportat. 


"De cele mai multe ori se întâmplă ceva, dezvoltă o flebită, care apare pe nepusă masă. Flebita este inflamarea unui cordon venos dilatat. Iar 90% dintre pacienți nu au un factor declanșator pe care să-l poată indica. Merg la culcare, seara, liniștiți, iar dimineață au o dilatație venoasă înroșită, fierbinte, foarte intens dureroasă. De aceea, ideal este ca boala să fie tratată într-un stadiu necomplicat", a mai subliniat dr. Raluca Pasăre. 


Operația nu trebuie să sperie! 


Pacienții trebuie să știe, a subliniat medicul specialist, că, indiferent de stadiul bolii, tratamentul chirurgical este cel mai indicat. 
"Boala varicoasă, în orice stadiu, fie incipient, fie avansat, trebuie să beneficieze de un tra-tament chirurgical. Astfel, și cu ajutorul diverselor unguente, scădem senzația de disconfort și îi îmbunătățim pacientului calita-tea vieții. Dar boala nu se vindecă. De aceea, este decizia pacientului dacă vrea să urmeze sau nu un tratament. Dar trebuie să ceară sfatul unui specialist", a mai explicat chirurgul constănțean. 


De multe ori pacienții întârzie să meargă la doctor, de teama operației. O teamă care nu se mai justifică, în condițiile tehnologiei moderne folosite astăzi în municipiul Constanța, a subliniat dr. Raluca Pasăre. 


Intervenția cu laser, sclero-terapia sau intervenția chirurgicală clasică nu sunt dureroase, durează puțin și principalul lor scop este de a evita riscul recidivelor. 


"Nu se mai face acea smulgere a venei, cum se practica în urmă cu câțiva ani. Pacientul trebuie să înțeleagă că va rămâne cu niște urme, cu niște incizii. Chiar dacă nu mai fac tehnica aceea brutală de smulgere, trebuie eliberată vena principală de presiune, curățând-o de colaterale. Este o tehnică minuțioasă, care previne recidiva", a încheiat dr. Pasăre. 


Comentează știrea

vente chaussures
24 noiembrie 2013
vente chaussures

J'étais chez Saks sur le Boxing Day et j'ai trouvé ces ventes sur. Alors j'ai fait ce que je fais habituellement dans ces situations et je me suis demandé, je regrette de ne pas les acheter? Vous connaissez ma réponse! lol Je dois aussi mentionner que je ne fan de la hauteur 120, PAS le 150s parce que la plate-forme épaisse va completement a l'encontre de ce que je pense est délicat et féminin dans une chaussure. Egalement disponible en Oyster satin de Champagne (150) et en cuir verni (120), le daim de la Chartreuse (150), et de satin noir et daim (120 et 150). vente chaussures http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=vente chaussures

achat louboutin
1 decembrie 2013
achat louboutin

Elle a racont fils accouchementses Meilleures amies chaussure louboutin pas cher forum APRS La Naissance et une ditquel Leur point de Tout S'est droul Parfaitement>, racontent CES sources au magazine. On imaginerait Presque ONU décor de dessin anim! ILS ajoutent Qué Kate a dclar: . Tout S'est droul Comme PRVU, RAPIDEMENT, IL N'Y A pas eu de complications achat louboutin http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=achat louboutin

asics pronadores
2 decembrie 2013
asics pronadores

Seine Unternehmensphilosophie eines gesunden K?rpers als Voraussetzung für einen gesunden Geist, war von Anfang an der Antrieb des Wirkens von Kihachiro Onitsuka und das ist bei Asics Schuhe bis heute so geblieben.Die Erfolgsgeschichte von Asics Shoes basiert auch auf einer einfachen und menschlichen überzeugung des Gründers, die dazu führte, dass er mit Sportlern in den Dialog ging. asics pronadores http://www.strongerbritney.com.ar/asics.php?p=asics pronadores

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2351 secunde