Cum se acordă primul ajutor în cazul atacului de cord

555
Cum se acordă primul ajutor în cazul atacului de cord - primulajutorincazulataculuidecor-1351450054.jpg
În cazul atacului de cord, rapiditatea este cuvântul de ordine! Trebuie efectuate manevrele de prim ajutor fără a pierde nicio secundă de care poate atârna viața unui bolnav.


Simptomele sunt manifestate printr-o durere intensă în piept, sufocare, palpitații, transpirații reci sau amorțeală în braț, care înseamnă că riscul de infarct este iminent. Pentru a ajuta un cardiac în astfel de situații, este necesar să i se desfacă hainele care ar putea produce și mai multă presiune la nivelul pieptului. Dacă victima nu reușește să mai respire singură, următorul pas este respirația gură la gură. Dacă repetarea acestei proceduri nu dă rezultate, trebuie efectuat masajul cardiac. Acest tip de masaj ajută inima să reînceapă să bată din nou. 

De obicei, persoanele care suferă de o boală cardiovasculară au tot timpul la îndemână pastile de nitroglicerină, recomandate de medicul cardiolog. Valorile crescute ale colesterolului, fumatul, hipertensiunea arterială deteriorează arterele și produc boala coronariană. În multe cazuri, nu este descoperită cauza îmbolnăvirii sau a producerii atacului de cord. Sunt situații în care organismul eliberează adrenalină în fluxul sanguin, fapt care poate avea loc din cauza stărilor emoționale puternice. 

Alți doi factori importanți care pot produce infarctul sunt supraalimentația, lipsa somnului și a exercițiului fizic. Medicii recomandă stoparea fumatului, reducerea valorilor colesterolului, tratarea bolilor cronice, diminuarea valorilor tensiunii arteriale și, nu în ultimul rând, schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase cu o dietă echilibrată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Sport : Ovidiu Ioanițoaia a suferit un infarct
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Un bărbat a făcut infarct în Gara de Nord
Pagina a fost generata in 0.3483 secunde