Cum reduci efectele negative ale lucrului la calculator

1836
6
Din ce în ce mai multe persoane care lucrează la calculator acuză oboseala ochilor și dureri de spate, principala vinovată de aceste stări fiind activitatea prelungită în fața monitorului.
Poziția în care stai la birou, scaunul pe care-l folosești, iluminatul și ambianța în general sunt factori care exercită o influență importantă asupra eficienței tale și asupra gradului tău de oboseală.

Organizarea muncii, mediul de muncă, microclimatul, ambianța luminoasă, ambianța sonoră, caracteristicile mobilierului și ale echipamentelor, amenajarea locurilor de muncă, recunoașterea factorilor de risc și modul în care aceștia îți pot influența starea de sănătate, toți sunt factori importanți pe care trebuie să-i ai în vedere la locul de muncă.
În urma analizelor elementelor de mai sus, dr. Ramona Apostol, specialist Medicover, poate dezvolta o strategie de prevenție a apariției afecțiunilor profesionale și vă propune metodele de control adecvate.

Ia o pauză de cinci minute la fiecare oră
Pentru a-ți îmbunătăți activitatea la calculator, specialistul vă recomandă o serie de modificări.
Asigură-te că distanța de la monitor până la ochi este de 50 - 70 de centimetri. Dacă nu vezi clar la distanța indicată, mărește imaginea de pe ecran.
Aranjează-ți biroul astfel ca materialele pe care nu le folosești să nu te împiedice să le găsești cu ușurință pe cele importante.
Pauzele sunt obligatorii. Ia o pauză de cinci minute la fiecare oră de lucru în fața monitorului și privește în depărtare.
Nu sta lipit de scaun toată ziua. Ridică-te și mergi câțiva pași și relaxează-te.
"Atunci când ne concentrăm pri-virea asupra ecranului calculatorului, avem tendința să clipim mai rar decât o facem de obicei în timpul altei activități, de aceea este indicat să clipești cât mai mult, chiar și forțat. Dacă uiți să clipești, folosește un post-it", recomandă dr. Ramona Apostol.
Nu uita de controlul anual la medicul oftalmolog! Este foarte important ca persoanele care lucrează la calculator să efectueze un test oftalmologic cel puțin o dată pe an.
"Deși funcția respiratorie este una automată, de sine stătătoare, atunci când suntem stresați ritmul respirator încetinește, existând chiar tendința de a ne ține respirația, de aceea ai grijă și nu uita să respiri. Ai un nod în gât? Încearcă să te relaxezi câteva secunde respirând adânc", ne sfătuiește specialistul.
Principalele avantaje ale regulilor menționate mai sus sunt prevenirea apariției bolilor profesionale și creșterea confortului la locul de muncă.

Comentează știrea

22 septembrie 2011
intresting-cooking games

Between me and my husband we've owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I've settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

QoVnJyeQdRSGSex
25 noiembrie 2012
WkzLcoHvMf

tqQGIa I really like and appreciate your blog post.Much thanks again. Awesome.

hqDthgHuHCBiM
17 noiembrie 2013
IYYNJmhnAUrxkd

S4zs38 Appreciate you sharing, great blog. Awesome.

tCCenuacvcRT
7 ianuarie 2014
CpuCUHTWEyShXuE

kHeaSl Looking forward to reading more. Great blog.Thanks Again. Really Great.

cvJwtCPcUFakCvOhV
4 iunie 2014
fSGeIQnrQexD

g8MOmR I loved your article post.Really thank you! Awesome.

hd incest sex
29 iulie 2022
hd incest sex

Really enjoyed this post.Really thank you! Keep writing. makaberzux

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8538 secunde