Medicul de gardă

Cum recunoaștem prezența polipilor nazali

6739
Cum recunoaștem prezența polipilor nazali - 26octmediculpolipi-1351263292.jpg
"Este perioada răcelilor, mai tuturor ne curge nasul, strănutăm sau tușim pe ruptele.... Se spune că o răceală, tratată sau netratată, tot în șapte zile trece. Eu aș vrea să știu cum îți dai seama dacă ai polipi, că nu e de glumit cu așa ceva!" (Elena Manea)


v v v

Dr. Chirața Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, este de părere că, de regulă, dificultățile de respirație și răcelile nu sunt tratate cu toată seriozitatea încă de la primele simptome. Or, dacă răcelile dese nu sunt tratate la timp, în majoritatea cazurilor apar tot felul de complicații. Așa stau lucrurile și în cazul polipilor, când sensibilitatea ce apare la un moment dat este negli-jată sau tratată cu superficialitate de pacienți, ceea ce face ca problemele să devină mult mai grave.

Simptomele polipilor

Principalul semn care ajută la recunoașterea polipilor este respirația dificilă. Aceasta este cauzată, în majoritatea cazurilor, de prelungirile mucoasei care căptușește cavitatea nazală și sinusurile paranazale, mai exact de polipi. Lucrurile se complică dacă polipii sunt lăsați să ajungă la dimensiuni mari, încât să ducă la deformarea oaselor nasului sau chiar ale feței. Alte semne după care poate fi recunoscută prezența polipilor sunt și secrețiile nazale, durerile de cap, nasul înfundat. Nu în ultimul rând, și sforăitul este un simptom elocvent al existenței polipilor.

Referitor la copii, în rândul aces-tora, polipii apar, de regulă, în cazul fibrozei chistice (o boală genetică, care afectează secreția glandelor exocrine), dar și pe un fond alergic. Medicul recomandă ca dacă sesizați astfel de simptome să cereți imediat părerea unui specialist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum tratăm rapid tusea
Pagina a fost generata in 0.2929 secunde