Cum este afectat organismul de lipsa vitaminei C

228
Cum este afectat organismul de lipsa vitaminei C - deficientavitaminac-1487084970.jpg

Articole de la același autor

Deficiența de vitamina C apare din cauza unei diete lipsite de fructe și legume proaspete. În trecut, deficitul acut de vitamina C era mult mai frecvent, fiind cunoscut sub denumirea de "scorbut". Consumul de fructe și legume bogate în vitamina C este vital pentru organism, însă crude, deoarece prepararea termică distruge această vitamină. 


Persoanele cu risc de a avea deficiență de vitamina C sunt cele care suferă de intestin iritabil, persoanele subnutrite, cele care fac dializă, alcoolicii etc. Aceste persoane au dureri musculare, hemoragii gingivale, anemie, febră, oboseală, letargie, iritabilitate, practic, toate structurile organismului sunt afectate, deoarece vitamina C contribuie la buna funcționare a întregului organism. 


"Simptomele deficienței de vitamina C apar la câteva luni de la instalare și, dacă este tratată corespunzător, cu administrare de vitamina C, în câteva săptămâni, acestea dispar. La copii, lipsa acută de vitamina C se manifestă prin durerea și sensibilitatea membrelor. Deficiența de vitamina C poate fi prevenită printr-o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume", explică dr. Cristina Mihai, medic pediatru, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9627 secunde