Cu inflamația pleoapelor nu este de glumit

492
Cu inflamația pleoapelor nu este de glumit - blefarita3-1487510387.jpg

Articole de la același autor

Blefarita sau inflamația pleoapelor este o afecțiune des întâlnită în cabinetele de oftalmologie, pacienții acuzând înțepături, usturimi, iritația și înroșirea ploapelor, prurit și scame care se formează la baza genelor. 


"Această afecțiune multi-factorială este întreținută deseori de existența unor mici defecte de vedere necorectate. Mai mult decât atât, pacienții nu consideră ca fiind prioritară purtarea unei corecții", ne-a declarat dr. Sanda Jurja, medic oftalmolog. 


Alteori, însă, oamenii își fac tratamentul care se impune în astfel de situații, dar evită purtarea ochelarilor, iar starea de iritație locală poate persista. 


De amintit că, blefarita are multipli factori favorizanți, în afară de viciile de refracție necorectate, precum infecțiile, diabetul zaharat, alergiile, insuficiența sau afectarea fluxului lacrimal, factori hormonali, cosmeticele, acneea rozacee etc. 


Ca urmare, starea acestor bolnavi se poate complica, afecțiunea având o evoluție cronică, cu pusee de exacerbare a simptomelor, alternând cu perioade de acalmie.


Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde