Cu 75% mai puține victime ale rujeolei față de acum 10 ani

1774
Cu 75% mai puține victime ale rujeolei față de acum 10 ani - rujeola-1335276010.jpg
La nivel mondial, numărul deceselor provocate de îmbolnăvirile de pojar, afecțiune denumită în termeni medicali rujeolă, a scăzut cu aproape 75 la sută în ultimul deceniu. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, deși acest procent reprezintă o scădere importantă pentru populație, totuși nu atinge obiectivul de 90 la sută fixat de OMS. Menționăm că focarele de mortalitate în urma rujeolei se manifestau mai ales în Africa și India, zone sărace în care cei mici nu erau vaccinați împotriva acestei boli.

Reprezentanții OMS mai spun că, între anii 2000 și 2010, aproximativ 9,6 milioane de copii au fost salvați de potențiale îmbolnăviri fatale de rujeolă în urma campaniilor de promovare a vaccinării. În aceeași perioadă, numărul deceselor provocate de pojar în rândul copiilor a scăzut de la peste 535.000 la aproape 140.000.

Rujeola reprezintă una dintre cele mai infecțioase boli existente și afectează cel mai des copiii. Primele simptome ale maladiei sunt febra, tusea și apariția unor erupții cutanate. Potrivit specialiștilor, pojarul are o rată a mortalității între 1 și 2 la o mie de cazuri, iar în cazul femeilor însărcinate, poate cauza nașteri premature sau chiar pierderi de sarcină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6913 secunde